Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri bärpaj
Glutenfri bärpaj
Publicerad på
Glutenfri bärpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
30
minuterDen här enkla och goda glutenfria bärpajen kan göras på färska eller frysta bär. Botten görs snabbt av Virtasalmi Cereal Products glutenfria, lätta mjölmix. Prova den och älska den!
Ingredienser
100 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
1 ägg
2,5 dl Ljus Glutenfri MjölblandningVirtasalmis spannmålsprodukt , 500 g
1 tsk bakpulver
- Fyllning
2-3 dl bär
1 ägg
0,5 dl socker
200 g gräddfil
Beredning
- Vispa samman smör, socker och ägg.
- Tillsätt mjölblandningen och bakpulvret.
- Blanda och smörj pajformen.
- Tryck upp degen till kanterna.
- Fyllning
- Häll bären över bottnen.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll över bären.
- Baka i varmluftsugn i 190°C i ca 30 min
- Glutenfri bärpaj är som godast när den är lätt kyld.