Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfria och veganska karelska pajer
Glutenfria och veganska karelska pajer
Publicerad på
Glutenfria och veganska karelska pajer
Recept av Siiri Hartikainen, Puwo
Doser
15
pajPuijo Wolleys volleybollspelare Siiri Hartikainen delar med sig av sin mormors recept på riskaka, som är en kombination av mjöl och blandningar från spannmålsprodukter. Receptet är glutenfritt, veganskt och mjölkfritt.
Ingredienser
- Mjölkfri risgrynsgröt
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
3 dl Mörkt ris
2 dl Havrekräm
- Glutenfri mjölblandning, 4 dl
2,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri Mjölmix för Bullar
0,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri havremjölsblandning
0,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Glutenfri Fint Bovetemjöl
- Deg
3 dl Vatten
4 dl Glutenfri mjölmix (se ovan)
1-2 msk Matolja
1 tsk Salt
- För smörjning
50-70 g Mjölkfri fettblandning (t.ex. söndagens laktosfria bakmargarin)
Beredning
- Koka riset i saltat vatten i ca 40 minuter. Rör ner havregrädden i den varma gröten och låt sjuda en stund.
- Tillred mjölblandningen enligt anvisningarna och blanda ihop ingredienserna. Ta 3 dl av mjölblandningen och blanda ner i vätskan. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.
- Tillsätt resterande 1 dl av mjölblandningen och blanda för hand. Knåda degen och forma den till en klump som skärs i 15 bitar. Rulla bitarna till runda bullar, som sedan duttas med havremjöl för att bilda runda rör (du kan också använda en kavel). Fyll och skrynkla ihop pannkakorna till en paj och lyft över dem på plåten med en stekspade.
- Baka pajerna i 260 grader i ca 15 minuter. Pensla de färdiga pajerna med en mjölkfri fettblandning.