Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfria och veganska karelska pajer

Glutenfria och veganska karelska pajer

Glutenfria och veganska karelska pajer

Recept av Siiri Hartikainen, Puwo
0.0 från 0 röster
Doser

15

paj

Puijo Wolleys volleybollspelare Siiri Hartikainen delar med sig av sin mormors recept på riskaka, som är en kombination av mjöl och blandningar från spannmålsprodukter. Receptet är glutenfritt, veganskt och mjölkfritt.

Ingredienser

Beredning

  • Koka riset i saltat vatten i ca 40 minuter. Rör ner havregrädden i den varma gröten och låt sjuda en stund.
  • Tillred mjölblandningen enligt anvisningarna och blanda ihop ingredienserna. Ta 3 dl av mjölblandningen och blanda ner i vätskan. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.
  • Tillsätt resterande 1 dl av mjölblandningen och blanda för hand. Knåda degen och forma den till en klump som skärs i 15 bitar. Rulla bitarna till runda bullar, som sedan duttas med havremjöl för att bilda runda rör (du kan också använda en kavel). Fyll och skrynkla ihop pannkakorna till en paj och lyft över dem på plåten med en stekspade.
  • Baka pajerna i 260 grader i ca 15 minuter. Pensla de färdiga pajerna med en mjölkfri fettblandning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.