Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Strutbullar
Glutenfria Strutbullar
Publicerad på
Glutenfria Strutbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
7
minuterGlutenfria strutbullar är en rolig omväxling till traditionella fastlagsbullar. Rulla bara degen runt en form, låt jäsa och grädda som en bulle. Fyll med dina valfria fyllningar och njut!
Ingredienser
- Ingredienser i degbasen
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Lägg till i degen
1 ägg som blandas
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
3 dl Glutenfri mjölbloandning för bullar (225 g) från Virtasalmen Viljatuote
- Ovanpå
ägg
pärlsocker
- Till råga på det
vispad grädde
jordgubbssylt
Beredning
- Degbasen
- Blanda jästen och den ljumma mjölken.
- Tillsätt sockret och mjölblandningen.
- Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter ( eller tills det bubblar )
- Tillsätt till
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
- Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
- Rulla omedelbart den glutenfria bulldegen till små bollar och fortsätt att rulla dem till stänger i lagom storlek. Rulla stången med deg på en konformad foliestrut.
- Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper och täckt med en duk i ca en halvtimme.
- Pensla de jästa bullarna med ägg och garnera med pärlsocker.
- Baka i 225°C ugn i ca 7-10 minuter. När de har svalnat något fyller du de glutenfria strutbullarna med valfri fyllning.
Tips
- Fyll diskhon med så hett vatten som möjligt från kranen och lägg plåten med bullar ovanpå den heta vattenångan att jäsa med bullarna täckta av en bakduk. Detta förhindrar att bullarna inte spricker och gör att de jäser bra.
- Se den enkla receptvideon här.