Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Strutbullar

Glutenfria Strutbullar

Glutenfria Strutbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Tillagningstid

7

minuter

Glutenfria strutbullar är en rolig omväxling till traditionella fastlagsbullar. Rulla bara degen runt en form, låt jäsa och grädda som en bulle. Fyll med dina valfria fyllningar och njut!

Ingredienser

  • Ingredienser i degbasen
  • 2,5 dl mjölk (+37 grader)

  • 25 g jäst

  • 1 tsk socker

  • 1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote

  • Lägg till i degen
  • 1 ägg som blandas

  • 0,5 msk kardemumma

  • 0,5 tsk salt

  • 0,75 dl socker

  • 75 g smör (mjukt)

  • 3 dl Glutenfri mjölbloandning för bullar (225 g) från Virtasalmen Viljatuote

  • Ovanpå
  • ägg

  • pärlsocker

  • Till råga på det
  • vispad grädde

  • jordgubbssylt

Beredning

  • Degbasen
  • Blanda jästen och den ljumma mjölken.
  • Tillsätt sockret och mjölblandningen.
  • Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter ( eller tills det bubblar )
  • Tillsätt till
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
  • Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
  • Rulla omedelbart den glutenfria bulldegen till små bollar och fortsätt att rulla dem till stänger i lagom storlek. Rulla stången med deg på en konformad foliestrut.
  • Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper och täckt med en duk i ca en halvtimme.
  • Pensla de jästa bullarna med ägg och garnera med pärlsocker.
  • Baka i 225°C ugn i ca 7-10 minuter. När de har svalnat något fyller du de glutenfria strutbullarna med valfri fyllning.

Tips

  • Fyll diskhon med så hett vatten som möjligt från kranen och lägg plåten med bullar ovanpå den heta vattenångan att jäsa med bullarna täckta av en bakduk. Detta förhindrar att bullarna inte spricker och gör att de jäser bra.
  • Se den enkla receptvideon här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.