Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärspuré
Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärsbursotto
Publicerad på
Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärsbursotto
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
120 g mörk choklad
125 g margarin/smör
1,5 dl socker
2 ägg
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
0,5 dl kakaopulver
2 dl grädde
- Ovanpå
1,5 dl vispgrädde
1 prk Valio Viola Eila gräddost med svarta vinbär
3 msk strösocker
ett par dussin inhemska blåbär för att ge färg
kakaopulver
Beredning
- Hacka chokladen i små bitar. Vispa samman margarin och socker.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning.
- Blanda mjölblandningen, bakpulvret och kakaopulvret.
- Tillsätt blandningen till degen omväxlande med grädden. Tillsätt chokladbitarna.
- Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 min, känn efter med en tandpetare.
- Låt bakverken svalna.
- Ovanpå
- Vispa grädden skummig, tillsätt florsocker och bär.
- Tillsätt färskosten och vispa försiktigt för att blanda.
- Pressa på det sätt du vill.
Strö kakaopulver på toppen och dekorera som du vill. © Tiina Kervinen