Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärspuré

Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärsbursotto

Glutenfria chokladmuffins med svartvinbärsbursotto

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

Protokoll

Ingredienser

  • 120 g mörk choklad

  • 125 g Margarin/smör

  • 1,5 dl socker

  • 2 ägg

  • 4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 dl kakaopulver

  • 2 dl grädde

  • Ovanpå
  • 1,5 dl vispgrädde

  • 1 prk Valio Viola Eila gräddost med svarta vinbär

  • 3 rkl florsocker

  • ett par dussin inhemska blåbär för att ge färg

  • kakaopulver

Beredning

  • Hacka chokladen i små bitar. Vispa samman margarin och socker.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning.
  • Blanda mjölblandningen med bakpulver och kakaopulver.
  • Tillsätt blandningen i degen omväxlande med grädden. Tillsätt chokladbitarna.
  • Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 min, testa med en tandpetare.
  • Låt bakelserna svalna.
  • Ovanpå
  • Vispa grädden skummig, tillsätt florsocker och bären.
  • Tillsätt färskosten och vispa försiktigt för att blanda.
  • Pressa på det sätt du vill.
  • Strö över kakaopulver och dekorera efter eget tycke.

    © Tiina Kervinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.