Gluteenittomat Tuuttipullat

AINEKSET

2,5 dl maitoa
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psyllium
25 g tuoretta hiivaa
1 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75 g voita sulatettuna
Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

VALMISTUS

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota 5 min.
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoista eli 2 dl pikkuhiljaa käsin vatkaten ja lisää voisula joukkoon.
Alusta taikina joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2-3 minuuttia.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi.
Pyörittele palat joko leivinalustalla tai kämmenissä pyöreiksi pulliksi.
Voit tehdä myös tuttipullia joiden teko ohje on tuolla alempana.
Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi tai kuuman vesihöryn päällä kuten minä tein.
Voitele kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla jossa on vähän vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225°C uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.

Vinkki kohotukseen
Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullapelti sen kuuman vesihöyryn päälle kohomaan niin että pullien päällä on leivinliina.
Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.
Täytä Tuuttipullat haluamallasi täytteillä.
Pyöreät pullat halkaise keskeltä kahtia ja laita pullan alapuolelle haluamasi täytteet ja pullanyläpuoli päälle.
Koristele tuuttipullat/pyöreät pullat tomusokerilla joka kannattaa sihdata sihdin läpi.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *