Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Tuuttipullat
Gluteenittomat Tuuttipullat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Tuuttipullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
7
minuuttiaGluteenittomat tuuttipullat tuovat hauskaa vaihtelua perinteisiin laskiaispulliin. Kääri vain taikina muotin päälle, kohota ja paista kuin pulla. Täytä haluamillasi täytteillä ja nauti!
Ainekset
- Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Juureen lisätään
1 kananmuna sekoittaen
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
- Päälle
kananmunaa
raesokeria
- Täytteeksi
kermavaahtoa
mansikkahilloa
Valmistus
- Juuri
- Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
- Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
- Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )
- Lisää
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
- Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Leivo gluteeniton pullataikina heti pikkupulliksi ja pyörittele ne edelleen sopivan mittaisiksi pötköiksi. Pöyritä pötkö kartion mallisen foliotuutin päälle varovasti.
- Kohota leivinpaperin päällä pellillä leivinliinalla suojattuna noin puolen tunnin ajan.
- Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 7-10 min. Täytä gluteenittomat tuuttipullat hieman jäähtyneenä haluamillasi täytteillä.
Vinkki
- Laske niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee altaseen ja laita pullapelti sen kuuman vesihöyryn päälle kohomaan niin, että pullien päällä on leivinliina. Näin pullat eivät repeile ja kohoavat hyvin.
- Katso helppo reseptivideo täältä.