Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Stjärnklara ögon

Glutenfria stjärnögon

Glutenfria stjärnögon

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

25

par ögon
Tillagningstid

5

minuter

n.
50 stygn eller 25 par stygn Lätt glutenfri mjölmix från Virtasalmi Cereal Products som används i de små bröden

Ingredienser

Beredning

  • Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
  • Tillsätt ägget under fortsatt kraftig vispning.
  • Blanda mjölet, tillsätt det till degen och blanda till en jämn smet.
  • Tryck ut degen till små dumplings på en bakplåt, på ett bakplåtspapper (lämna utrymme för spridning) och gör en liten fördjupning i mitten.
  • Pressa ner en klick marmelad i brunnen i mitten av ögat.
  • Baka kakorna i en 200 °C varm ugn i 5-10 minuter.
  • Låt dem svalna innan du dekorerar dem.
  • Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tillsätt grädden och blanda till en jämn smet.
  • Använd chokladpastan för att krossa ögonfransarna på ögonen.
  • Att lägga nonparels på dina fransar ger dig lite pling pling!

Tips

  • "Jag fick idén till kexet när jag tänkte på partyhjältar och andra firare med glimten i ögat. De är perfekta för till exempel svensexor, bröllop eller skönhetstävlingar. " Sanna Nissinen, Oma Maku tmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.