Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Stjärnklara ögon
Glutenfria stjärnögon
Publicerad på
Glutenfria stjärnögon
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
par ögonTillagningstid
5
minutern.
50 stygn eller 25 par stygn Lätt glutenfri mjölmix från Virtasalmi Cereal Products som används i de små bröden
Ingredienser
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2-3 msk marmeladia
- Dekoration
150 g choklad
0,5 dl kräm
Beredning
- Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
- Tillsätt ägget under fortsatt kraftig vispning.
- Blanda mjölet, tillsätt det till degen och blanda till en jämn smet.
- Tryck ut degen till små dumplings på en bakplåt, på ett bakplåtspapper (lämna utrymme för spridning) och gör en liten fördjupning i mitten.
- Pressa ner en klick marmelad i brunnen i mitten av ögat.
- Baka kakorna i en 200 °C varm ugn i 5-10 minuter.
- Låt dem svalna innan du dekorerar dem.
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tillsätt grädden och blanda till en jämn smet.
- Använd chokladpastan för att krossa ögonfransarna på ögonen.
- Att lägga nonparels på dina fransar ger dig lite pling pling!
Tips
- "Jag fick idén till kexet när jag tänkte på partyhjältar och andra firare med glimten i ögat. De är perfekta för till exempel svensexor, bröllop eller skönhetstävlingar. " Sanna Nissinen, Oma Maku tmi