Gluteenittomat Tähtisilmät

n. 50 silmää eli 25 silmäparia
Pikkuleivissä käytetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

AINEKSET

100 g voita
1½ dl sokeria
1 kanamuna
½ tl leivinjauhetta
2½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2–3rkl marmeladia

KUORRUTUS
150 g suklaata
½ dl kermaa

VALMISTUS

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää muna edelleen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä jauhot,lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pursota taikinasta nokareita pellille, leivinpaperin päälle (jätä leviämisvaraa) ja paina niiden keskelle pieni syvennys.
Pursota syvennykseen marmeladia silmän keskiöksi.
Paista pikkuleipiä 200-asteisen uunin keskiosassa 5–10 minuuttia.
Anna niiden jäähtyä ennen koristelua.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Pursota suklaamassalla silmiin ripset.
Laittamalla nonparelleja ripsenpäihin saat vähän pling plingiä!

“Sain pikkuleivän idean, kun ajattelin juhlien sankareita ja muita juhlijoita, joilla on ilonpilke silmäkulmassa.
Ne sopivat hyvin esim. polttareihin, häihin tai kauneuskutsuille. “
Sanna Nissinen, Oma Maku tmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *