Gluteenittomat Pandamuffinssit

Gluteenittomat Panda-muffinssit

AINEKSET

125g voita
1dl maitoa
2 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
150g tummaa gluteenitonta suklaata

KUORRUTUS
2dl kermaa
1/2prk ranskankermaa
100g vaniljatuorejuustoa
n. 2tl sokeria

Korviin, silmiin ja kuonoon mustaa sokerimassaa tai Kick-patukka

VALMISTUS

Pilko suklaa ja laita se vesihauteeseen sulamaan. Sulata voi kattilassa (elä kiehuta), lisää maito, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita ja lisää munat. Sekoita leivinjauhe Viljatuotteen pullajauhoseokseen ja lisää jauhoseos taikinaan, sekoita ja anna taikinan turvota muutama minuutti. Puolita taikina ja sekoita toinen puoli taikinasta sulatettuun suklaaseen (tarkista ettei suklaa ole polttavan kuumaa). Siirrä taikinat pursotinpusseihin ja pursota tai lusikoi kumpaakin taikinaa rinnankkain muffinssivuokiin/muffinssipellille niin että vuoat on täytetty puoliksi vaalealla ja tummalla taikinalla. Paista 225asteessa muffinssien koosta riippuen n. 12-16 minuuttia.

Voit paistaa taikinan myös kakkuna leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa (n. 20x40cm) Lusikoi tällöin vuorotellen kumpaakin taikinaa länteiksi vuokaan ja paista 200asteessa n. 17-20min. Kakkupohjan jäähdyttyä leikkaa pohja neliön muotoisiksi leivoksiksi.

Valmista kuorrutus vaahdoittamalla ensin kerma, sitten sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja vaahdota niitä hetki. Sekoita kermavaahto varoen parissa erässä tuorejuusto-ranskankermavaahtoon ja lisää sokeria maun mukaan. Pursota pyöreällä tyllalla muffinssien tai leivospohjien päälle pallot ja koristele ne sokerimassasta tai pehmitetystä Kick-patukasta muotoilluilla korvilla, silmillä ja kunnolla. Pandat ovat valmiit ?

© Noora Viljakainen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *