Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Panda-muffinssit
Gluteenittomat Panda-muffinssit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Panda-muffinssit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
12
minuuttiaNämä gluteenittomat Panda-muffinssit ovat saaneet ideansa Ähtäriin muuttaneilta pandoilta, Lumilta ja Pyryltä. Muffinssien taikina on ihanan suklainen ja ulkonäkö ihastuttaa varmasti kaikkia. Koristeet onnistuvat helposti mustasta sokerimassasta tai Kick – patukoista.
Gluteenittomat panda-muffinssit syntyvät helposti Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseoksesta. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
125 g voita
1 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
150 g tummaa gluteenitonta suklaata
- Kuorrutus
2 dl kermaa
0,5 prk ranskankermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
n. 2 tl sokeria
Korviin, silmiin ja kuonoon mustaa sokerimassaa tai Kick-patukka
Valmistus
- Pilko suklaa ja laita se vesihauteeseen sulamaan. Sulata voi kattilassa (elä kiehuta), lisää maito, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita ja lisää munat. Sekoita leivinjauhe Viljatuotteen pullajauhoseokseen ja lisää jauhoseos taikinaan, sekoita ja anna taikinan turvota muutama minuutti. Puolita taikina ja sekoita toinen puoli taikinasta sulatettuun suklaaseen (tarkista ettei suklaa ole polttavan kuumaa). Siirrä taikinat pursotinpusseihin ja pursota tai lusikoi kumpaakin taikinaa rinnankkain muffinssivuokiin/muffinssipellille niin että vuoat on täytetty puoliksi vaalealla ja tummalla taikinalla. Paista 225 asteessa muffinssien koosta riippuen n. 12-16 minuuttia.
- Voit paistaa taikinan myös kakkuna leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa (n. 20×40 cm) Lusikoi tällöin vuorotellen kumpaakin taikinaa länteiksi vuokaan ja paista 200 asteessa n. 17-20 min. Kakkupohjan jäähdyttyä leikkaa pohja neliön muotoisiksi leivoksiksi.
- Valmista kuorrutus vaahdoittamalla ensin kerma, sitten sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja vaahdota niitä hetki. Sekoita kermavaahto varoen parissa erässä tuorejuusto-ranskankermavaahtoon ja lisää sokeria maun mukaan. Pursota pyöreällä tyllalla muffinssien tai leivospohjien päälle pallot ja koristele ne sokerimassasta tai pehmitetystä Kick-patukasta muotoilluilla korvilla, silmillä ja kunnolla. Pandat ovat valmiit nautittaviksi.
© Noora Viljakainen