Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri smördeg med choklad
Glutenfria choklad- och havremjölsdonuts
Publicerad på
Glutenfria choklad- och havremjölsdonuts
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
7
minuterIngredienser
- Deg
0,5 dl olja
2 dl whiskey
50 g choklad
1 ägg
1 dl finsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
0,5 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
- Fyllning
100 g choklad
Nonpareiller eller andra dekorationer
Beredning
- Botten
- Hacka chokladen med en kniv i små bitar.
- Blanda olja, vissy, ägg och socker i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna med chokladbitarna och tillsätt dem i degen.
- Blanda ihop degen.
- Skeda över degen i en spritspåse eller fryspåse och klipp upp hörnet.
- Smörj munkformen.
- Tryck in degen i munkformens hål ungefär halvvägs upp.
- Baka i ugnen i 200°C i ca 7 minuter.
- Ytan kan förbli blek.
- Fyllning
- För att göra glasyren, smält chokladen i en spritspåse eller fryspåse i mikrovågsugn eller vattenbad.
- Klipp ett litet hål i hörnet och kläm fast på munkarna och dekorera med nonpareiller om så önskas.
- När det gäller nonparels ska man komma ihåg att nästan alla innehåller raffinerad vetestärkelse, som inte är lämplig för alla glutenfria personer.