Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria krispiga havrebullar
Glutenfria krispiga havrebullar
Publicerad på
Glutenfria krispiga havrebullar
Recept av Helka Tukiainen
Portioner
n. 21
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
1 l +42°C vatten
2 påsar torrjäst
2 tsk salt
3 msk sirap eller honung
4 tsk ksantania
2 dl Glutenfri havremjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Mät upp + 42°C vatten i en ugnsform.
- Blanda torrjäst och xantangummi i den glutenfria havremjölsblandningen.
- Tillsätt gradvis saltet, sirapen eller honungen och den glutenfria havremjölsblandningen och rör om degen med en visp.
- Tillsätt slutligen gradvis den glutenfria grova mjölblandningen (ungefär hälften) till degen och vispa hela tiden för att undvika klumpar.
- När degen börjar bli tjock tillsätt resten av den glutenfria grova mjölblandningen och börja degen väl antingen med krokarna i en matberedare eller för hand runt. 4 minuter.
- Degen ska fortfarande vara mjuk.
- Ta med två matskedar 21 bitar av degen direkt på ett bakplåtspapper.
- Strö glutenfri grovmjölsblandning över och forma till ovala eller runda bullar med hjälp av mjölet.
- frallor måste vara ganska platta eftersom de stiger riktigt bra!
- Ett annat sätt är att lägga en glutenfri, grov mjölblandning på ett bakplåtspapper och använda en matsked för att skopa upp bitar av degen och rulla dem till ovala eller runda frallor.
- Låt frallor stå i rumstemperatur under ett bakplåtspapper i 20 minuter.
- Stick en gaffel i toppen av rullarna och grädda dem i 250°C ugn på medelvärme i 15-17 minuter.
- När frallor är vackert gyllenbruna på ovansidan och bottnarna gumlar upp när man knackar på dem är de mogna.
- Dessa frallor är fortfarande goda och mjuka nästa dag om de förvaras i en plastpåse eller plastburk med lock i rumstemperatur.