Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät

Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät

Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

n. 21

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Mittaa leivontakulhoon + 42 asteinen vesi.
  • Sekoita kuivahiiva ja ksantaani gluteenittomaan kaurajauhoseokseen.
  • Lisää suola, siirappi tai hunaja ja gluteeniton kaurajauhoseos vähitellen koko ajan taikinaa vispilällä sekoittaen.
  • Lopuksi lisää vähitellen gluteenitonta rouheista jauhoseosta (noin puolet) taikinaa koko ajan vatkaten ettei tule taikina paakkuja.
  • Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput gluteenittomasta rouheisesta jauhoseoksesta ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneen taikina koukuilla tai käsin noin. 4 minuuttia.
  • Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
  • Ota taikinasta kahden ruokalusikan avulla 21 kpl taikina paloja suoraan leivinpaperoidulle pellille.
  • Ripottele päälle gluteenitonta rouheista jauhoseosta ja muotoile ne jauhojen avulla soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi.
  • Sämpylät saavat olla aika litteitä sillä ne kohoavat todella hyvin!
  • Toinen tapa on laittaa gluteenitonta rouheista jauhoseosta leivinalustalle ja nostella siihen ruokalusikalla taikina paloja ja pyöritellä jauhoissa soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
  • Kohota sämpylöitä leivinliinan alla huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  • Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista ne 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 15-17 minuuttia.
  • Kun sämpylät on kauniin kullan ruskeita päältä ja pohjat kumisee koputtaessa, ne ovat silloin kypsiä.
  • Nämä sämpylät ovat hyvänmakuisia ja pehmoisia vielä seuraavana päivänäkin kun säilytät muovipussissa tai kannellisessa muovi rasiassa huoneenlämmössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.