Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät
Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
n. 21
kplKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
1 l +42 asteista vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia tai hunajaa
4 tl ksantaania
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
8 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Mittaa leivontakulhoon + 42 asteinen vesi.
- Sekoita kuivahiiva ja ksantaani gluteenittomaan kaurajauhoseokseen.
- Lisää suola, siirappi tai hunaja ja gluteeniton kaurajauhoseos vähitellen koko ajan taikinaa vispilällä sekoittaen.
- Lopuksi lisää vähitellen gluteenitonta rouheista jauhoseosta (noin puolet) taikinaa koko ajan vatkaten ettei tule taikina paakkuja.
- Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput gluteenittomasta rouheisesta jauhoseoksesta ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneen taikina koukuilla tai käsin noin. 4 minuuttia.
- Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
- Ota taikinasta kahden ruokalusikan avulla 21 kpl taikina paloja suoraan leivinpaperoidulle pellille.
- Ripottele päälle gluteenitonta rouheista jauhoseosta ja muotoile ne jauhojen avulla soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi.
- Sämpylät saavat olla aika litteitä sillä ne kohoavat todella hyvin!
- Toinen tapa on laittaa gluteenitonta rouheista jauhoseosta leivinalustalle ja nostella siihen ruokalusikalla taikina paloja ja pyöritellä jauhoissa soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
- Kohota sämpylöitä leivinliinan alla huoneenlämmössä 20 minuuttia.
- Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista ne 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 15-17 minuuttia.
- Kun sämpylät on kauniin kullan ruskeita päältä ja pohjat kumisee koputtaessa, ne ovat silloin kypsiä.
- Nämä sämpylät ovat hyvänmakuisia ja pehmoisia vielä seuraavana päivänäkin kun säilytät muovipussissa tai kannellisessa muovi rasiassa huoneenlämmössä.