Gluteenittomat Rouheiset Kaurasämpylät

n. 21kpl

AINEKSET

1 l + 42 asteista vettä
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia tai hunajaa
4 tl ksantaania
2 dl  Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
8 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

VALMISTUS

Mittaa leivontakulhoon + 42 asteinen vesi.
Sekoita kuivahiiva ja ksantaani gluteenittomaan kaurajauhoseokseen.
Lisää suola, siirappi tai hunaja ja gluteeniton kaurajauhoseos vähitellen koko ajan taikinaa vispilällä sekoittaen.
Lopuksi lisää vähitellen gluteenitonta rouheista jauhoseosta (noin puolet) taikinaa koko ajan vatkaten ettei tule taikina paakkuja.
Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput gluteenittomasta rouheisesta jauhoseoksesta ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneen taikina koukuilla tai käsin noin. 4 minuuttia.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Ota taikinasta kahden ruokalusikan avulla 21 kpl taikina paloja suoraan leivinpaperoidulle pellille.
Ripottele päälle gluteenitonta rouheista jauhoseosta ja muotoile ne jauhojen avulla soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi.
Sämpylät saavat olla aika litteitä sillä ne kohoavat todella hyvin!
Toinen tapa on laittaa gluteenitonta rouheista jauhoseosta leivinalustalle ja nostella siihen ruokalusikalla taikina paloja ja pyöritellä jauhoissa soikeita tai pyöreitä sämpylöitä.
Kohota sämpylöitä leivinliinan alla huoneenlämmössä 20 minuuttia.
Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista ne 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 15-17 minuuttia.
Kun sämpylät on kauniin kullan ruskeita päältä ja pohjat kumisee koputtaessa, ne ovat silloin kypsiä.

Nämä sämpylät ovat hyvänmakuisia ja pehmoisia vielä seuraavana päivänäkin kun säilytät muovipussissa tai kannellisessa muovi rasiassa huoneenlämmössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *