Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria potatisbullar
Glutenfria potatisbullar
Publicerad på
Glutenfria potatisbullar
Recept av Helka Tukiainen
Portioner
n. 16
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
5 dl mjölk, mjölkdryck, rismjölk, sojamjölk eller vatten + 42°C
2 påsar torrjäst
6 dl potatismos
1 msk socker
2 tsk salt
4 msk rapsolja
Beredning
- Om du har potatismos över, använd det i den här bulldegen. Om inte, gör en portion potatismosmix från till exempel Lidl enligt anvisningarna på sidan av förpackningen, men utelämna smöret.
- Blanda torrjäst med +42°C vatten och tillsätt psyllium.
- Låt psyllium svälla runt. 5 minuter.
- Tillsätt socker och salt.
- Tillsätt potatismoset och blanda ordentligt så att det inte finns några klumpar kvar i degen.
- Använd en elektrisk mixer med degkrokar eller en elektrisk mixer och vispa mjölblandningen och oljan tills den är jämn. 3 min. tills degen lossnar från skålens sidor.
- Degen är lite kladdig på grund av potatismoset, så använd Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölmix i bakning.
- Forma degen till en stång på en mjölad plåt och dela den först i två delar.
- Skär 8 lika stora degbitar från varje degpinne och rulla dem till bullar med hjälp av mjölet.
- Lägg rullarna på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa på en varm plats under bakplåtspapper i 30 minuter.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15 minuter.