Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria potatisbullar

Glutenfria potatisbullar

Glutenfria potatisbullar

Recept av Helka Tukiainen
5.0 från 3 röster
Portioner

n. 16

st
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Om du har potatismos över, använd det i den här bulldegen. Om inte, gör en portion potatismosmix från till exempel Lidl enligt anvisningarna på sidan av förpackningen, men utelämna smöret.
  • Blanda torrjäst med +42°C vatten och tillsätt psyllium.
  • Låt psyllium svälla runt. 5 minuter.
  • Tillsätt socker och salt.
  • Tillsätt potatismoset och blanda ordentligt så att det inte finns några klumpar kvar i degen.
  • Använd en elektrisk mixer med degkrokar eller en elektrisk mixer och vispa mjölblandningen och oljan tills den är jämn. 3 min. tills degen lossnar från skålens sidor.
  • Degen är lite kladdig på grund av potatismoset, så använd Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölmix i bakning.
  • Forma degen till en stång på en mjölad plåt och dela den först i två delar.
  • Skär 8 lika stora degbitar från varje degpinne och rulla dem till bullar med hjälp av mjölet.
  • Lägg rullarna på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa på en varm plats under bakplåtspapper i 30 minuter.
  • Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.