Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pommes frites
Glutenfri fransk toast
Publicerad på
Glutenfri fransk toast
Recept av Kirsi Euspilys
Tillagningstid
12
minuterLäckra glutenfria romkex får sin fina smak och sötma från rom. Dessa kex är gjorda med Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar.
Ingredienser
90 g smör
0,5 dl socker
1 tsk kanel
2 ml rom och smak
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Beredning
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med kanel och socker.
- Tillsätt smaksättare, ägg och torra ingredienser till det avsvalnade smöret och blanda väl.
- Lägg degen i isboxen i några timmar.
- Du kan kavla ut degen och använda en liten form för att göra små kex, eller göra en degklump, skära den i små bitar och rulla den till bollar.
- Grädda de glutenfria rumsbullarna i 200°C i ca 12 minuter.
Du kan lägga hallonmarmelad mellan kexen, precis som på lagerkexen, dvs. mellan två kex med marmelad. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervas bakugn