Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria rispajer med bönmos och rismjöl
Glutenfria rispajer med bönor och bönor mjölpuré
Publicerad på
Glutenfria rispajer med bönor och bönor mjölpuré
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Glutenfria riskakor gjorda på en blandning av mjöl från tjurbönor är rika på fibrer och har en utsökt smak. Prova och älska dem också!
Ingredienser
- Deg
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk rypsolja
250 g (ca 4 dl) av Virtasalmi Cereal Products mosade bondbönor
- Fyllning
risgrynsgröt
- Hjälp
1 l mjölk
2 dl vatten
1 tsk salt
Beredning
- Rispudding
- Koka riset i vatten.
- Tillsätt mjölken gradvis.
- Koka på låg värme i ca 1 timme och tillsätt salt
- Deg
- Blanda ihop ingredienserna till en fast boll.
- Dela upp degen i 20 delar.
- Puffa och fyll med gröt.
- Smula sönder och baka i en 275 graders ugn tills den är färdig.
- Smörj de kokta pajerna med mjölk- och smörblandningen.
- Glutenfria riskakor gjorda på mjölmix av bulgurbönor har en härligt mörk smak.
Njut av dem lätt kylda eller frys in för senare användning. © Noora Viljakainen