Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser
Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser
Publicerad på
Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
30
stTillagningstid
12
minuterLäckra glutenfria havrekakor med lingon görs på Virtasalmi Cereal Products glutenfria havremjölsmix. Degen ger cirka 30 stora eller 50 små kex.
Ingredienser
200 g smör
n. 2,5 dl socker
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 dl fryst arrowroot
Beredning
- Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
- Vispa i äggen.
- Blanda de kombinerade torra ingredienserna i blandningen.
- Rulla degen till en stång och dela den i 50 bitar.
- Rulla först bitarna mellan handflatorna till bollar och tryck bollarna platta.
- Lägg dem på ett bakplåtspapper och lämna plats för spridning.
- Pressa över några frysta lingon.
- Grädda i 200 grader i ca 12 minuter, tills kakorna är ljusbruna.
- Låt svalna väl och förvara de glutenfria lingon-havregrynsbakelserna i en burk med lock
havreflingorKan du lägga till halva mängden mjöl? Eller vad skulle förhållandet vara? Flingorna skulle ha en något mer smulig konsistens.
Hej, Terhi,
havreflingor Havremjölsblandningen som används i det här receptet innehåller havrelikör, så konsistensen är smulig, precis som receptet säger! Men om du vill ha ännu mer grovhet kan du byta ut några matskedar mjöl mot flingor. Vi har inte testat det exakta förhållandet, så låt degen vila i några minuter innan du tillsätter mer mjöl 😊.