Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit
Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
30
kplKypsennysaika
12
minuuttiaHerkulliset gluteenittomat puolukka-kaurakeksit valmistuvat Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta kaurajauhoseoksesta. Taikinasta tulee n. 30 kpl isoa tai 50 kpl pieniä keksejä.
Ainekset
200 g voita
n. 2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl pakastepuolukoita
Valmistus
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon kananmunat.
- Sekoita seokseen yhdistetyt kuivat aineet.
- Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 50 osaan.
- Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi.
- Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa.
- Paina päälle muutamia jäisiä puolukoita.
- Paista 200 asteessa n. 12 min, kunnes cookiet ovat kauniin vaaleanruskeita.
- Anna jäähtyä hyvin ja säilytä gluteenittomat puolukka-kaurakeksit kannellisessa purkissa
Voisiko lisätä puolet jauhomäärästä kaurahiutaleita? Vai mikä olisi silloin suhde? Hiutaleista tulisi hiukan enemmän rouheaa rakennetta.
Moikka Terhi,
Tässä reseptissä käytettävässä Kaurajauhoseoksessa on joukossa kaurahiutaleita ja kauralesettä, joten rouheaa rakennetta tulee ihan ohjeen mukaisestikin! Jos kuitenkin haluat vielä lisää rouheutta, voit korvata muutaman desin jauhoista hiutaleilla. Tarkkaa suhdetta emme ole kokeilleet, joten anna taikinan levätä muutama minuutti ennen kuin lisäät enemmän jauhoja 😊