Etusivu » Gluteeniton Härkäpapujauhoseos » Gluteeniton Kinkku-metukka-aurapiirakka
Gluteeniton Kinkku-metukka-aurapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kinkku-metukka-aurapiirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
35
minuuttiaRuokaisa gluteeniton kinkku-metukka-aurapiirakka sopii vaikka lounaspiirakaksi. Tämän herkullisen piirakan pohja syntyy Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta härkäpapujauhoseoksesta.
Ainekset
- Pohja
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita)
2 rkl vettä
1 kananmuna
0,25 tl suolaa
- Täyte
1 pss (230 g) kinkkusuikaleita tai savusuikaleita
75 g meetvurstisuikale
40 g aurajuustoa murusteltuna
100 g juustoraastetta
2 kananmuna
100 g (½ prk) kermaviiliä
ripaus pippuriseosta
Valmistus
- Pohja
- Sekoita pohjan ainekset keskenään esim. lusikalla tai puuhaarukalla.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Täyte
- Levitä pohjan päälle kinkut, meetvurstit sekä murusteltu Aurajuusto.
- Sekoita keskenään juustoraaste, kermaviili, munat ja pippuri.
- Levitä seos täytteiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
- Gluteeniton kinkku-metukka-aurapiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
Jamiela Ruotsalainen | WillaSarkko