Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser

Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser

Glutenfria lingon- och havregrynsbakelser

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 från 5 röster
Portioner

30

st
Tillagningstid

12

minuter

Läckra glutenfria havrekakor med lingon görs på Virtasalmi Cereal Products glutenfria havremjölsmix. Degen ger cirka 30 stora eller 50 små kex.

Ingredienser

Beredning

  • Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
  • Vispa i äggen.
  • Blanda de kombinerade torra ingredienserna i blandningen.
  • Rulla degen till en stång och dela den i 50 bitar.
  • Rulla först bitarna mellan handflatorna till bollar och tryck bollarna platta.
  • Lägg dem på ett bakplåtspapper och lämna plats för spridning.
  • Pressa över några frysta lingon.
  • Grädda i 200 grader i ca 12 minuter, tills kakorna är ljusbruna.
  • Låt svalna väl och förvara de glutenfria lingon-havregrynsbakelserna i en burk med lock

2 Kommentarer

  1. havreflingorKan du lägga till halva mängden mjöl? Eller vad skulle förhållandet vara? Flingorna skulle ha en något mer smulig konsistens.

    1. Hej, Terhi,

      havreflingor Havremjölsblandningen som används i det här receptet innehåller havrelikör, så konsistensen är smulig, precis som receptet säger! Men om du vill ha ännu mer grovhet kan du byta ut några matskedar mjöl mot flingor. Vi har inte testat det exakta förhållandet, så låt degen vila i några minuter innan du tillsätter mer mjöl 😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.