Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pepparkaksmuffins
Glutenfria pepparkaksmuffins
Publicerad på
Glutenfria pepparkaksmuffins
Recept av Helka Tukiainen
Portioner
n. 17
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
4 ägg
3 dl socker
2 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
2 dl smör eller margarin
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen pomerans
- Eller
1 msk pepparkakskrydda
Beredning
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Tillsätt grädde, kryddor, smör och den mjölblandning som bakpulvret har blandats i.
- Blanda alla ingredienser väl.
- Om du har en muffinsplåt, lägg pappersmuffinsformar i hålen och häll lite mer än hälften av muffinsplåtens volym i formarna så att muffinsen inte spricker.
- Du kan också använda amerikanska muffinsformar av papper om du inte har en muffinsform.
- Grädda muffinsen i en 180°C varm ugn på nedersta falsen i ca. 20-25 minuter beroende på ugnens temperatur.
- Låt muffinsen svalna och strö över florsocker genom en sil.
https://youtu.be/13EQvSZ7NPE
Gjord på YouTube. Avvek från instruktionerna genom att använda 2 tsk pepparkakskrydda istället för kryddorna.
Hej Heidi!
Underbar video! Tack för att du låter mig veta att du gör dessa.