Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kakformar med pepparmintssås
Glutenfria pepparkakskoppar med pepparmintssås
Publicerad på
Glutenfria pepparkakskoppar med pepparmintssås
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
5
minuterDe här glutenfria kakformarna med pepparmynta är den perfekta desserten för både julfester och julbordet! De munsbitstora godbitarna är den perfekta kombinationen av pepparkakor och läcker mousse.
Ingredienser
Förbered pepparkaksdegen enligt dessa instruktioner.
- Piparimousse
2 dl vispad grädde
0,5 dl socker
200 g vaniljfärskost
0,5 dl pepparkakssmulor
0,5 tsk pepparkakskrydda
Beredning
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Tryck ut tunna kakor med en traditionell pepparkaksform. Smörj en muffinsform lätt och lägg kakorna i botten. Tryck försiktigt på degen i mitten först för att tunna ut den. Tryck sedan in vikningarna i muffinsformens form. Detta förhindrar att bottnen reser sig för mycket och ger muffinsformen en fin kant.
- Grädda pepparkakorna i 200 grader i ca 5 minuter. Låt svalna och förbered moussen. Börja med att krossa kakorna. Smula dem tillräckligt små så att moussen inte stödjer tyllen.
- Vispa grädde och socker fluffigt. Tillsätt vaniljkrämost och pepparkaksglasyr. Blanda till en jämn smet. Rör slutligen ner pepparkornen. Lägg i en spritspåse och häll över de kylda kopparna. Servera de glutenfria pepparkakskopparna med pepparmintsglass!