Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kakformar med pepparmintssås

Glutenfria pepparkakskoppar med pepparmintssås

Glutenfria pepparkakskoppar med pepparmintssås

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Tillagningstid

5

minuter

De här glutenfria kakformarna med pepparmynta är den perfekta desserten för både julfester och julbordet! De munsbitstora godbitarna är den perfekta kombinationen av pepparkakor och läcker mousse.

Ingredienser

  • Förbered pepparkaksdegen enligt dessa instruktioner.

  • Piparimousse
  • 2 dl vispad grädde

  • 0,5 dl socker

  • 200 g vaniljfärskost

  • 0,5 dl pepparkakssmulor

  • 0,5 tsk pepparkakskrydda 

Beredning

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Tryck ut tunna kakor med en traditionell pepparkaksform. Smörj en muffinsform lätt och lägg kakorna i botten. Tryck försiktigt på degen i mitten först för att tunna ut den. Tryck sedan in vikningarna i muffinsformens form. Detta förhindrar att bottnen reser sig för mycket och ger muffinsformen en fin kant.
  • Grädda pepparkakorna i 200 grader i ca 5 minuter. Låt svalna och förbered moussen. Börja med att krossa kakorna. Smula dem tillräckligt små så att moussen inte stödjer tyllen.
  • Vispa grädde och socker fluffigt. Tillsätt vaniljkrämost och pepparkaksglasyr. Blanda till en jämn smet. Rör slutligen ner pepparkornen. Lägg i en spritspåse och häll över de kylda kopparna. Servera de glutenfria pepparkakskopparna med pepparmintsglass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.