Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri havre frallor
Glutenfri havre frallor
Publicerad på
Glutenfri havre frallor
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
20
minuterIngredienser
1 pkt jäst
0,5 l ljummet vatten
0,5 pss (50 g) pulver av potatismos
2 dl Glutenfri havremjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk salt
0,5 tsk socker
1 dl Virtasalmi's glutenfria ångkokta spannmålsprodukt havreflingor
Beredning
- Rör ut jästen i vattnet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till vätskan i ett par omgångar.
- Knåda degen väl. Till exempel i en matberedare i cirka 5 minuter.
- Gör degen till rullar med en gång.
- Den här degen ska vara så lös som möjligt, så kavla ut den på ett mjölat underlag till en platt skiva och skär degen i rutor.
- Om kantbitarna är för små kan du baka dem igen till rutor.
- Baka i ugnen i 200°C i ca 20 minuter.