Gluteenittomat Peruna-Kaura Sämpylät

AINEKSET

1 pkt hiivaa
0,5 l kädenlämpöistä vettä
0,5 pussia (50 g) perunamuussijauhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Höyrytettyjä Kaurahiutaleita

VALMISTUS

Sekoita hiiva kädenlömpöiseen veteen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä nesteeseen.
Vaivaa taikinaa kunnolla. Esim. yleiskoneessa noin 5 minuuttia.
Leivo taikina saman tien sämpälöiksi.
Tämän taikinan on tarkoitus olla mahdollisimman löysää, joten leivo se jauhotetulla alustalla tasaiseksi levyksi ja leikkaa sämpöläistä ruutuja.
Jos reunapaloista jää kovin paljon pienemmät, voit leipoa ne vielä uudelleen ruuduiksi.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *