Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Peruna-Kaura Sämpylät
Gluteenittomat Peruna-Kaura Sämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Peruna-Kaura Sämpylät
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
1 pkt hiivaa
0,5 l kädenlämpöistä vettä
0,5 pss (50 g) perunamuussijauhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Höyrytettyjä Kaurahiutaleita
Valmistus
- Sekoita hiiva kädenlömpöiseen veteen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä nesteeseen.
- Vaivaa taikinaa kunnolla. Esim. yleiskoneessa noin 5 minuuttia.
- Leivo taikina saman tien sämpälöiksi.
- Tämän taikinan on tarkoitus olla mahdollisimman löysää, joten leivo se jauhotetulla alustalla tasaiseksi levyksi ja leikkaa sämpöläistä ruutuja.
- Jos reunapaloista jää kovin paljon pienemmät, voit leipoa ne vielä uudelleen ruuduiksi.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.