Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Müsliknappar

Glutenfria Müsliknappar

Glutenfria Müsliknappar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9

st
Tillagningstid

10

minuter

De glutenfria müsliknapparna är gjorda av Virtasalmis blåbärsmüsli. De är ett enkelt och gott mellanmål t.ex. på bilresan. En portion ger 9 knappar

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda samman müsli, bovetekross, linfrökross, salt och vaniljsocker.
  • Tillsätt mjölken och den mörka sirapen till blandningen.
  • Tryck ner müsliblandningen i fördjupningarna i en silikonmuffinsform.
  • Du kan också använda en större muffinsplåt, men då blir det färre eller tunnare knappar.
  • Du kan också trycka ut degen i en rektangulär ugnsform och sedan skära ut bitar.
  • Baka müsliknapparna i 200°C i ca 10 minuter, tills de får lite färg.
  • Ta upp de lätt avsvalnade knapparna ur formen och skär vid behov.
  • Smält chokladen och doppa basen i chokladen.
  • Låt stelna på ett bakplåtspapper.
  • Förvara de glutenfria müsliknapparna på en sval plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.