Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Müsliknappar
Glutenfria Müsliknappar
Publicerad på
Glutenfria Müsliknappar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
stTillagningstid
10
minuterDe glutenfria müsliknapparna är gjorda av Virtasalmis blåbärsmüsli. De är ett enkelt och gott mellanmål t.ex. på bilresan. En portion ger 9 knappar
Ingredienser
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
0,5 dl mjölk
0,5 dl mörk sirap
50 g vit choklad
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda samman müsli, bovetekross, linfrökross, salt och vaniljsocker.
- Tillsätt mjölken och den mörka sirapen till blandningen.
- Tryck ner müsliblandningen i fördjupningarna i en silikonmuffinsform.
- Du kan också använda en större muffinsplåt, men då blir det färre eller tunnare knappar.
- Du kan också trycka ut degen i en rektangulär ugnsform och sedan skära ut bitar.
- Baka müsliknapparna i 200°C i ca 10 minuter, tills de får lite färg.
- Ta upp de lätt avsvalnade knapparna ur formen och skär vid behov.
- Smält chokladen och doppa basen i chokladen.
- Låt stelna på ett bakplåtspapper.
- Förvara de glutenfria müsliknapparna på en sval plats.