Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria stekhällsplättar

Glutenfria stekhällsplättar

Glutenfria stekhällsplättar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4,8 av 5 röster

Glutenfria stekhällsplättar är lätta att göra också glutenfritt! Det här receptet fungerar med nästan alla våra mjölblandningar.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret och blanda. Vispa i mjölblandningen. Låt svälla i ca 15 minuter och rör om innan varje sats steks. Tillsätt mer vätska vid behov efter att smeten har svullit. För att plättarna inte ska bli för tjocka bör smeten vara ganska lös.
  • Värm stekhällen över öppen eld tills den är varm. Tillsätt en rejäl mängd fett och sprid ut det över hela stekhällen med en stekspade. Du kan samtidigt se om pannan är jämn och vart fettet (eller snart smeten) tenderar att rinna. Torka bort smuts och överflödigt fett med hushållspapper med hjälp av stekspaden. Du behöver egentligen inte tillsätta fett under stekningen.
  • Använd en slev för att breda ut degen till en spiral på stekhällen. Bred omedelbart ut smeten med stekspaden så tunt som möjligt, fyll i eventuella mellanrum och sprid ut smeten över ett större område. Låt steka ordentligt innan du vänder så att plätten hålls ihop.
  • Njut med bär, sylt och vispgrädde!

3 kommentarer

  1. Hejsan. Iväg för att testa👍. Jag undrar om det här receptet saknar salt? Jag tillsatte salt till smeten.

    1. Hej Maiju,

      Tack så mycket för din kommentar! Av misstag blev saltet borta från receptet, men det har nu tillsatts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.