Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria tarteletter med blåbär

Glutenfria blåbärstartletter

Glutenfria blåbärstartletter

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
2.7 från 3 röster
Tillagningstid

9

minuter

Tarteletter gjorda på Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix. Du kan också använda andra bär om du vill.

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dl Virtasalmi's Grain Product Light Glutenfri mjölblandning

  • 0,5 dl socker

  • 0,25 tsk salt

  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin

  • 1 äggula

  • Fyllning
  • 2 dl skum/vispad grädde

  • 100 g vit choklad

  • 100 g färskost

  • Garnera också med bär, färska eller frysta.

  • Fyllning 2
  • 200 g Alpro vaniljpudding

Beredning

  • Botten
  • Blanda alla ingredienser för hand.
  • Ställ in blandningen i kylen en stund för att stelna, så att degen blir lite lättare att hantera.
  • Smörj kakformarna och tryck ut degen jämnt i botten och på sidorna av varje form.
  • Häll lite torra ärtor på toppen för att förhindra att botten reser sig i ugnen.
  • Grädda i 200°C i 9 minuter på mitten av ugnen.
  • Botten behöver inte brynas särskilt mycket.
  • Låt tårtorna svalna en god stund innan du fyller dem och plockar ärtorna.
  • Fyllning
  • Vispa grädden tills den är skummig.
  • Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn på låg värme.
  • Vispa färskosten med en elvisp och tillsätt den vita chokladen.
  • Vänd till sist ner den vispade grädden i färskostchokladen.
  • Använd en sked för att trycka eller lyfta fyllningen i tartelettbottnarna.
  • Garnera med färska bär och vispad grädde.
  • Fyllning 2
  • Bred ut vanilj på basen av tarletten.
  • Lägg i bären. Dekorera med vispad grädde
  • Det är värt att ta tillvara på förra sommarens blåbär som ligger längst ner i frysen. Tarlets kan fyllas med blåbär, hallon eller jordgubbar. Naturligtvis är färska lokala bär bäst.
  • Jag dekorerade bakverken med vispad grädde.
  • En enkel, festlig och välsmakande godbit.

  • Vi har en chokladmissbrukare hemma, så jag fyllde några av tårtorna med Alpros vaniljsås. De var goda på det sättet också.
  • Var försiktig med att ta bort kardborrebandet, om du inte har ett, oroa dig inte. Du kan använda muffinsformar, men kyl bottnarna väl innan du tar bort formarna. Om du vill vara på den säkra sidan, fyll tarleten medan muffinsformen fortfarande är på plats och ta bort formen efter ett tag.


    Annars faller inte bottnen isär. © Tiina Kervinenhttps://iloinenjuustokakku.blogspot.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.