Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria munkar med blåbär och vit choklad
Glutenfria munkar med blåbär och vit choklad
Publicerad på
Glutenfria munkar med blåbär och vit choklad
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
12
minuterDessa spektakulära och läckra glutenfria munkar med blåbär och vit choklad är klara på mindre än en halvtimme! Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller att dekorera dina munkar!
Ingredienser
2,5 dl Virtasalmi's Grain Product Light glutenfritt mjöl eller glutenfritt mjöl för bullar.
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk eller grädde
40 g smör
2 ägg
1 tsk kardemumma
2 dl blåbär
- ost (se till att kontrollera glutenfri!)
150-200 g vit choklad
strandade öar
Beredning
- Degen ger 12 munkar (en munkpellet)
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Smält smöret och blanda ihop ingredienserna. Tillsätt blåbären sist!
- (Smörj munkskalet och) fyll munkskalet med degen. Du kan antingen lyfta upp degen med en sked eller skrapa ner den i en påse och trycka ut den i formen.
- Baka i 200°C i 12-15 minuter.
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Rör inte om i chokladen när den smälter! Doppa den platta sidan av de kylda munkarna i chokladen. Skaka munkarna med glasyrsidan uppåt för att jämna ut chokladen. Dekorera de glutenfria munkarna med blåbär och vit choklad med jordgubbarna medan chokladen fortfarande är smält.