Gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit

Gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit

Näyttävät ja herkulliset mustikka-valkosuklaadonitsit valmistuvat alle puolessa tunnissa! Donitsien koristelussa vain taivas on rajana!

AINEKSET

2 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta tai Gluteenitonta Pullajauhoseosta.
1 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa tai kuohukermaa
40 g voita
2 kananmunaa
1 tl kardemummaa
2 dl mustikoita

KORISTELU (muista tarkistaa gluteenittomuus!)
150-200 g valkosuklaata
strösseleitä

VALMISTUS

Taikinasta tulee 12 kpl donitseja (donitsipellillinen)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata voi ja sekoita ainekset keskenään. Lisää taikinaan viimeisenä mustikat!

(Voitele donitsipelti ja) täytä donitsipelti taikinalla. Voit joko nostella taikinan lusikan avulla tai kaapia pussiin ja pursottaa vuokaan.
Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Älä sekota suklaata sulattaessa! Dippaa jäähtyneiden donitsien tasainen puoli suklaaseen. Ravista donitsia kuorrute puoli ylöspäin jotta suklaa tasoittuu. Koristele stösseleillä kun suklaa on vielä sulaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *