Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit
Gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
12
kplKypsennysaika
12
minuuttiaNäyttävät ja herkulliset gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit valmistuvat alle puolessa tunnissa! Donitsien koristelussa vain taivas on rajana!
Ainekset
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta tai Gluteenitonta Pullajauhoseosta.
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa tai kuohukermaa
40 g voita
2 kananmunaa
1 tl kardemummaa
2 dl mustikoita
- KORISTELU (muista tarkistaa gluteenittomuus!)
150-200 g valkosuklaata
strösseleitä
Valmistus
- Taikinasta tulee 12 kpl donitseja (donitsipellillinen)
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sulata voi ja sekoita ainekset keskenään. Lisää taikinaan viimeisenä mustikat!
- (Voitele donitsipelti ja) täytä donitsipelti taikinalla. Voit joko nostella taikinan lusikan avulla tai kaapia pussiin ja pursottaa vuokaan.
- Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Älä sekota suklaata sulattaessa! Dippaa jäähtyneiden donitsien tasainen puoli suklaaseen. Ravista donitsia kuorrute puoli ylöspäin jotta suklaa tasoittuu. Koristele gluteenittomat mustikka-valkosuklaadonitsit stösseleillä kun suklaa on vielä sulaa.