Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Joulun reseptit » Gluteeniton joulupullapitko
Gluteeniton joulupullapitko
Resepti julkaistu
Gluteeniton joulupullapitko
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
10
palaaKypsennysaika
25
minuuttiaTämä gluteeniton joulupullapitko nostaa joulutunnelman kattoon! Älä anna ulkonäön hämätä, näyttävä pullapitko on helppo valmistaa! Joulupullapitko on myös vegaaninen.
Ainekset
2 dl mantelimaitoa
1 dl vettä
25 g hiivaa
1 dl intiaanisokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta + lisää kaulimisvaiheessa
n. 100 g maidotonta margariinia
- Täytteeseen:
purkki luumumarmeladia (300g)
Ceylon kanelia
- Voiteluun:
n. 1 rkl sulaa maidotonta margariinia
1 rkl vaahterasiirappia
- Päälle:
mantelirouhetta
Valmistus
- Lämmitä mantelimaito-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva.
- Lisää intiaanisokeri, mausteet ja psyllium. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Notkista margariini ja lisää taikinan sekaan. Kun taikinan ainekset ovat hyvin sekaisin, kumoa taikina ja kauli kevyesti levyksi jauhoja apuna käyttäen. Täytä ohuehkolla kerroksella luumumarmeladia ja ripottele päälle vielä kanelia. Rullaa taikina ja halkaise pötkö pituussuunnassa kahteen osaan. ”Letitä” (leikkauspinta ylöspäin) ja nipistä päät. Kohota noin 30min. Voitele rasvasulalla ja vaahterasiirapilla (sekoitus) ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista uunissa noin 25 min / 225 asteessa.
- Gluteeniton joulupullapitko on parhaimmillaan tuoreena!
Marita Eriksson | MyBlissKtchn