Tämä gluteeniton joulupullapitko nostaa joulutunnelman kattoon! Älä anna ulkonäön hämätä, näyttävä pullapitko on helppo valmistaa! Joulupullapitko on myös vegaaninen
AINEKSET
2 dl mantelimaitoa
1 dl vettä
25 g hiivaa
1 dl intiaanisokeria
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta + lisää kaulimisvaiheessa
noin 100 g maidotonta margariinia
Täytteeseen:
purkki luumumarmeladia (300g)
Ceylon kanelia
Voiteluun:
noin 1 rkl sulaa maidotonta margariinia +
1 rkl vaahterasiirappia
päälle:
mantelirouhetta
VALMISTUS
Lämmitä mantelimaito-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva.
Lisää intiaanisokeri, mausteet ja psyllium. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Notkista margariini ja lisää taikinan sekaan. Kun taikinan ainekset ovat hyvin sekaisin, kumoa taikina ja kauli kevyesti levyksi jauhoja apuna käyttäen. Täytä ohuehkolla kerroksella luumumarmeladia ja ripottele päälle vielä kanelia. Rullaa taikina ja halkaise pötkö pituussuunnassa kahteen osaan. ”Letitä” (leikkauspinta ylöspäin) ja nipistä päät. Kohota noin 30min. Voitele rasvasulalla ja vaahterasiirapilla (sekoitus) ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista uunissa noin 25 min / 225 asteessa.
Gluteeniton joulupullapitko on parhaimmillaan tuoreena!
Marita Eriksson | MyBlissKtchn