Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria köttpajer

Glutenfria köttpajer

Glutenfria köttpajer

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

10

st

Ingredienser

Beredning

  • Deg
  • Värm mjölken till 42 grader. Tillsätt salt.
  • Blanda torrjästen med Tef-mjölet och tillsätt i degen.
  • Tillsätt bulgurmjölsblandningen i ett par omgångar och knåda väl.
  • Tillsätt fett i slutskedet. Låt degen jäsa under en duk medan du gör fyllningen.
  • Fyllning
  • Koka äggen tills de är hårda. tsk Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätt ca 1 salt i vattnet.
  • Bryn köttfärsen i en stekpanna och krydda den med salt och grillkrydda.
  • Hacka de kokta äggen i små bitar och blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
  • Kontrollera smaken på fyllningen och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  • Det kan till och med smaka lite för kryddigt i det här skedet.
  • Kavla ut degen till en 0,5 cm tjock skiva och forma den till runda bottnar, ca 15 cm i diameter.
  • En plastburk eller en liten tallrik kan användas som gjutform.
  • Lägg 2-3 matskedar av fyllningen på ena sidan av rundeln.
  • Vik den andra sidan över locket och nyp ihop kanterna ordentligt.
  • Använd en gaffel för att sticka ett par hål i ytan.
  • Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 170°C. Stek pajerna i oljan ca 2 minuter på varje sida.
  • Låt rinna av på en plåt med bakplåtspapper, t.ex.
  • Fyll pajerna med t.ex. kokt eller stekt skivad korv, ketchup, gurksallad, senap eller ät dem som de är.

2 Kommentarer

  1. Hej, receptet på köttpajen lämnades oavslutat, åtminstone för mig ser jag inte slutet. Jag antar att de här är ugnsbakade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.