Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria köttpajer
Glutenfria köttpajer
Publicerad på
Glutenfria köttpajer
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
10
stIngredienser
- Deg
5 dl mjölk
1 påse torrjäst
1 tsk salt
8 dl Virtasalmi's Glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
1 dl gräddfilsmargarin
- Fyllning
400 g köttfärs
3 ägg
3 dl ris (torrt)
salt, grillkrydda
Beredning
- Deg
- Värm mjölken till 42 grader. Tillsätt salt.
- Blanda torrjästen med Tef-mjölet och tillsätt i degen.
- Tillsätt bulgurmjölsblandningen i ett par omgångar och knåda väl.
- Tillsätt fett i slutskedet. Låt degen jäsa under en duk medan du gör fyllningen.
- Fyllning
- Koka äggen tills de är hårda. tsk Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätt ca 1 salt i vattnet.
- Bryn köttfärsen i en stekpanna och krydda den med salt och grillkrydda.
- Hacka de kokta äggen i små bitar och blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
- Kontrollera smaken på fyllningen och tillsätt mer kryddor om det behövs.
- Det kan till och med smaka lite för kryddigt i det här skedet.
- Kavla ut degen till en 0,5 cm tjock skiva och forma den till runda bottnar, ca 15 cm i diameter.
- En plastburk eller en liten tallrik kan användas som gjutform.
- Lägg 2-3 matskedar av fyllningen på ena sidan av rundeln.
- Vik den andra sidan över locket och nyp ihop kanterna ordentligt.
- Använd en gaffel för att sticka ett par hål i ytan.
- Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 170°C. Stek pajerna i oljan ca 2 minuter på varje sida.
- Låt rinna av på en plåt med bakplåtspapper, t.ex.
- Fyll pajerna med t.ex. kokt eller stekt skivad korv, ketchup, gurksallad, senap eller ät dem som de är.
Hej, receptet på köttpajen lämnades oavslutat, åtminstone för mig ser jag inte slutet. Jag antar att de här är ugnsbakade?
Hej Riikka!
Tack för att du upptäckte felet! Jag har korrigerat avsnittet med instruktioner. Dessa pajer friteras genom att friteras i olja.