Gluteenittomat Lihapiirakat

N. 10KPL

AINEKSET

TAIKINA
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-täysjyväjauhoa
8 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 dl juoksevaa margariinia

TÄYTE
400 g jauhelihaa
3 kananmunaa
3 dl riisiä (kuivana)
suolaa, grillimaustetta

VALMISTUS

TAIKINA
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola.
Sekoita kuivahiiva Tef-jauhoihin ja lisää taikinaan.
Lisää Härkäpapujauhoseos parissa osassa hyvin vaivaten.
Lisää loppuvaiheilla rasva. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen teon ajan.

TÄYTE
Keitä kananmunat koviksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti, laita veteen noin 1 tl suolaa.
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja grillimausteella.
Pilko keitetyt munat pieniksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään.
Tarkista täytteen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Se saa tässä vaiheessa maistua jopa ihan hitusen liian mausteiselle.

Kauli taikina noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä pohjia halkaisijaltaan noin 15 cm.
Muotiksi käy vaikkapa muovipurkki tai pieni lautanen.
Laita pyörylän toiselle puolelle täytettä 2-3 ruokalusikallista.
Taita toinen puoli kanneksi päälle ja nipistele reunat tiukasti kiinni.
Pistele haarukalla pinnalle pari reikää.

Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 170 -asteiseksi. Paista piirakoita öljyssä noin 2 minuuttia per puoli.

Nosta valumaan esim. pellille leivinpaperin päälle.
Täytä piirakat esimerkiksi keitetyillä nakeilla tai paistetulla lenkkimakkaralla, ketsupilla, kurkkusalaatilla, sinapilla tai syö ihan sellaisenaan.
Tulosta

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *