Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria brödrullar, fyllda
Glutenfria Brödrullar, fyllda
Publicerad på
Glutenfria Brödrullar, fyllda
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
2
från brödrullenTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Deg
5 dl mjölk
1 påse torrjäst
2 tsk ksantaania
2 msk sirap
1 tsk salt
4 dl Virtasalmi's glutenfria flingprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
4 dl Glutenfri havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl Rapsolja
- Fyllning
250 g Mascarpone-ost
85 g Blåmögelost
200 g Rökta skinkstrimlor
Beredning
- Värm upp vätskan till strax över 42 grader.
- Blanda i psyllium, sirap och salt.
- Låt svälla i ca 10 minuter.
- Tillsätt xantangummi och torrjäst i en liten mängd mjöl.
- Börja med ungefär hälften av mjölet, tillsätt oljan och resten av mjölet.
- Degen får gärna förbli något mjuk.
- Dela degen i två lika stora delar.
- Kavla ut hälften av degen till en tunn skiva på mjölat bakbord.
- Fördela hälften av mascarponen ovanpå tallriken.
- Strö över hälften av skinkstrimlorna och smula över hälften av blåmögelosten.
- Rulla degen till en rulle när du kavlar kakan.
- Gör likadant med det andra brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck över med en trasa och låt jäsa i minst en halvtimme.
- Pensla med ägg och grädda i ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter.