Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Fastlagsbullar
Glutenfria Fastlagsbullar
Publicerad på
Glutenfria Fastlagsbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterI år kan du baka dina egna glutenfria fastlagsbullar från grunden! Detta recept ger glutenfria fastlagsbullar med en riktigt god smak och mjuk konsistens. Det är inte fastlag utan en fastlagsbulle!
Ingredienser
- Ingredienser i degbasen
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Lägg till i degen
1 ägg som blandas
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote (225 g)
- Ovanpå
Pärlsocker
Smör
- Till råga på det
sylt
mandelmassa
vispad grädde
Beredning
- Degbasen
- Blanda jästen och den ljumma mjölken.
- Tillsätt sockret och mjölblandningen.
- Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter ( eller tills det bubblar )
- Tillsätt till
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
- Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
- Baka degen direkt till en bulle eller gör kanelbullar (kavla degen till en skiva och fördela mjukt smör, socker och kryddor ovanpå).
- Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca en halvtimme.
- Pensla ovansidan av de jästa bullarna med ägg.
- Gör en skåra i mitten av bullarna och lägg i en klick smör och strö över pärlsocker.
- Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.
- Slutföring
- Klipp ut ett lock och gör en grop i mitten av bottendelen. Fyll som du vill, t. ex. med traditionell sylt eller mandelmassa och vispad grädde. Dekorera med florsocker om du vill.
Hittills den bästa bulldeg jag någonsin har provat, fastlagsbullarna är riktigt goda.