Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Fastlagsbullar

Glutenfria Fastlagsbullar

Glutenfria Fastlagsbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Tillagningstid

10

minuter

I år kan du baka dina egna glutenfria fastlagsbullar från grunden! Detta recept ger glutenfria fastlagsbullar med en riktigt god smak och mjuk konsistens. Det är inte fastlag utan en fastlagsbulle!

Ingredienser

Beredning

  • Degbasen
  • Blanda jästen och den ljumma mjölken.
  • Tillsätt sockret och mjölblandningen.
  • Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter ( eller tills det bubblar )
  • Tillsätt till
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och de torra ingredienserna till degbasen.
  • Tillsätt det mjuka smöret. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp.
  • Baka degen direkt till en bulle eller gör kanelbullar (kavla degen till en skiva och fördela mjukt smör, socker och kryddor ovanpå).
  • Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca en halvtimme.
  • Pensla ovansidan av de jästa bullarna med ägg.
  • Gör en skåra i mitten av bullarna och lägg i en klick smör och strö över pärlsocker.
  • Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.
  • Slutföring
  • Klipp ut ett lock och gör en grop i mitten av bottendelen. Fyll som du vill, t. ex. med traditionell sylt eller mandelmassa och vispad grädde. Dekorera med florsocker om du vill.

En kommentar

  1. Hittills den bästa bulldeg jag någonsin har provat, fastlagsbullarna är riktigt goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.