Gluteenittomat laskiaispullat

Gluteenittomat Laskiaispullat

Leivo tänä vuonna gluteenittomat laskiaispullat itse ihan alusta asti! Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat. Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia!

AINEKSET

Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

Juureen lisätään
1 kananmuna sekoittaen
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)

Päälle

Raesokeria

Voita

Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa

VALMISTUS

JUURI
Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )

LISÄÄ
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Leivo taikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
Voitele kohonneet pullan kananmunalla.
Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

KOKOAMINEN
Leikkaa kansi ja tee pohjaosaan keskelle kolo. Täytä haluamallasi tavalla, esimerkiksi perinteisesti hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *