Laskiainen lähestyy ja pulkkamäet kutsuvat :-)Tässä video perinteisiin laskiaispulliin. Löydät pikkupullien ohjeen myös Pullajauhoseos - paketista. #laskiaispullat #gluteenittomatpullat #gluteeniton #laskiainen #pullajauhoseos

Julkaissut Virtasalmen Viljatuote Oy Perjantaina 17. helmikuuta 2017

Gluteenittomat Laskiaispullat

Leivo tänä vuonna gluteenittomat laskiaispullat itse ihan alusta asti! Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat. Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia!

AINEKSET

2½ dl maitoa
25 g hiivaa 
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
4½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75 g voita

JUUREN AINEKSET
2½ dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1½ dl Pullajauhoseosta

JUUREEN LISÄTÄÄN
1 kananmuna sekoittaen
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl Pullajauhoseosta (225 g)

PÄÄLLE
kananmunaa
raesokeria

TÄYTTEET
hilloa (vadelma)
kermavaahtoa

VALMISTUS

JUURI
Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )

LISÄÄ
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Leivo taikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
Voitele kohonneet pullan kananmunalla.
Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

KOKOAMINEN
Leikkaa kansi.
Tee pohjaosaan keskelle kolo ja täytä se hillolla.
Lisää kermavaahto väliin ja nosta kansi päälle.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *