Leivo tänä vuonna gluteenittomat laskiaispullat itse ihan alusta asti! Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat. Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia!
AINEKSET
Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
Juureen lisätään
1 kananmuna sekoittaen
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta (225 g)
Päälle
Raesokeria
Voita
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa
VALMISTUS
JUURI
Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )
LISÄÄ
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Leivo taikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
Voitele kohonneet pullan kananmunalla.
Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
KOKOAMINEN
Leikkaa kansi ja tee pohjaosaan keskelle kolo. Täytä haluamallasi tavalla, esimerkiksi perinteisesti hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Koristele halutessasi tomusokerilla.