Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria havre-hallonbitar
Glutenfria havre-hallonbitar
Publicerad på
Glutenfria havre-hallonbitar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stIngredienser
5 dl Glutenfria stora havreflingor från Virtasalmen Viljatuote
1 dl mandel
1 dl pumpafrön
15 g torkade hallon
en nypa salt
1 dl jordnötssmör
1,5 dl Honung
- Yoghurtglasyr
ca 150 g Grekisk yoghurt
2-3 msk florsocker
2 msk (smält) kokosolja
Beredning
- Blanda samman havreflingor, mandel, pumpafrön och salt. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills det blir mjukt. Häll blandningen i havrefröblandningen och rör om. Hacka de torkade hallonen fint. Tillsätt till blandningen och rör om. Tryck blandningen med en sked till en tät skiva på ett kärl som tål frysning och som är klätt med bakplåtspapper. Låt stelna i frysen i ca 2 timmar.
- Använd en vass kniv för att skära havregrynsbitarna. Ställ tillbaka i frysen i ytterligare någon timme. Ifall du önskar yoghurtglasyr kan du tillreda den genom att blanda alla ingredienser i en skål. Strö glasyren med en sked eller spritsa glasyren med en spritspåse över havre-hallonbitarna. Ställ in i frysen i ytterligare 30 minuter.
Iina Sarkama | Iinabites
Tips
- Förvara de färdiga glutenfria havre-hallonbitarna i frysen.