Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria havre-hallonbitar

Glutenfria havre-hallonbitar

Glutenfria havre-hallonbitar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st

Ingredienser

Beredning

  • Blanda samman havreflingor, mandel, pumpafrön och salt. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills det blir mjukt. Häll blandningen i havrefröblandningen och rör om. Hacka de torkade hallonen fint. Tillsätt till blandningen och rör om. Tryck blandningen med en sked till en tät skiva på ett kärl som tål frysning och som är klätt med bakplåtspapper. Låt stelna i frysen i ca 2 timmar.
  • Använd en vass kniv för att skära havregrynsbitarna. Ställ tillbaka i frysen i ytterligare någon timme. Ifall du önskar yoghurtglasyr kan du tillreda den genom att blanda alla ingredienser i en skål. Strö glasyren med en sked eller spritsa glasyren med en spritspåse över havre-hallonbitarna. Ställ in i frysen i ytterligare 30 minuter.

    Iina Sarkama | Iinabites

Tips

  • Förvara de färdiga glutenfria havre-hallonbitarna i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.