Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria havrebröd
Glutenfria havrebröd
Publicerad på
Glutenfria havrebröd
Recept av Marika Kaila
Glutenfria havrebröd är härligt mjuka och smakrika. havre Bröden är gjorda av egenodlat i många olika former. Prova och älska!
Ingredienser
5 dl vatten (+42'c)
1 påse torrjäst
2 tsk salt
0,75 dl olja
2 msk sirap
- Varma smörgåsar
margarin
stekt ägg
äkta cheddar chiliskivor (Jukola's Cheese)
- Avokado Levolite (för två smörgåsar)
1 avokado
en skvätt citronsaft
svartpeppar från kvarn
salt från kvarn
4 körsbärstomater
en bit rödlök
- Kalla smörgåsar
kalkonkotlett
purjolök
Paprika
saltgurkor
körsbärstomater
sallad
mozzarellaost riven
persilja
Beredning
- Blanda alla ingredienser väl.
- Bred ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt med mjöl.
- Häll varmt vatten i diskhon och lägg metallplåten ovanpå det och låt den jäsa i 45 minuter.
- havreflingor Pensla eventuellt ytan med vatten och strö över kli.
- Baka i 225 grader i ca 20 minuter eller tills de är genomkokta.
- Låt svalna och fyll sedan med dina favoritfyllningar och njut.
- Varma smörgåsar
- Stek kycklingnuggets.
- Bred margarinet på brödet och lägg kycklingnudlarna ovanpå.
- Skär skivor av osten och ställ in i ugnen på 200°C i 10 minuter.
- Avokadolevit
- Hacka körsbärstomaterna och löken i små bitar, mosa avokadon med en gaffel och blanda ihop allt.
- Fördela en generös mängd avokadosaft på toppen.
- Strö färsk persilja och ruccola över.
Njut av de glutenfria havrebröden precis som du vill ha dem. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg