Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria karelska pajer
Glutenfria karelska pajer
Publicerad på
Glutenfria karelska pajer
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
stTillagningstid
10
minuterIngredienser
2 dl vatten
0,5 tsk salt
- Fyllning
2,5 dl gröt ris
vatten
mjölk
en nypa salt
1 ägg
Beredning
- Blanda salt och psyllium i vattnet.
- Låt svälla i några minuter.
- Blanda mjölet i små omgångar med vatten-salt-psylliumblandningen.
- Fyllning
- Kyld risgrynsgröt kryddad med salt.
- Blanda ner ett rått ägg i gröten.
- Mängden ris för denna mängd deg är 2,5 dl
- Rulla degen till en stång och dela stången i ca 15 lika stora bitar. Kavla ut en bit i taget till en pajbotten, fyll och pressa. Obs: du behöver mjöl under degbiten för att få rullningen att fungera. Baka pajerna i 250 grader i ca 10 minuter. Smörj pajerna med smör omedelbart efter att de tagits ut ur ugnen