Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria karelska pajer

Glutenfria karelska pajer

Glutenfria karelska pajer

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

10

minuter

Beredning

  • Blanda salt och psyllium i vattnet.
  • Låt svälla i några minuter.
  • Blanda mjölet i små omgångar med vatten-salt-psylliumblandningen.
  • Fyllning
  • Kyld risgrynsgröt kryddad med salt.
  • Blanda ner ett rått ägg i gröten.
  • Mängden ris för denna mängd deg är 2,5 dl
  • Rulla degen till en stång och dela stången i ca 15 lika stora bitar. Kavla ut en bit i taget till en pajbotten, fyll och pressa. Obs: du behöver mjöl under degbiten för att få rullningen att fungera. Baka pajerna i 250 grader i ca 10 minuter. Smörj pajerna med smör omedelbart efter att de tagits ut ur ugnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.