Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt flingor med kanel
Glutenfria kanelmördegskakor
Publicerad på
Glutenfria kanelmördegskakor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterIngredienser
125 g smör
1,2 dl socker (100 g)
1 ägg
0,75 tsk baksoda
1 tsk kanel
0,5 tsk Viljatuote Glutenfri Psyllium
ca 2,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
- Ovanpå
socker
kanel
ägg
Beredning
- Vispa margarin och socker fluffigt.
- Tillsätt ägget och vispa tills det är skummigt.
- Blanda baksoda, psyllium, kanel och tillsätt till blandningen.
- Ställ in degen i kylskåpet för att stelna.
- Kavla ut degen till en skiva på en väl mjölad yta och använd en kakform för att göra kakor.
- Blanda ägget lätt i en kopp och gör en "fläck" i mitten av kexet med en bunvisp.
- Strö sedan kanel-sockerblandningen över ägget.
- Grädda kakorna i 180-200 grader i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin ljusbrun färg.
Hej, jag undrar hur många "vanliga" bagare som förväntas komma ut av det, du vet lite i förväg. Jag ska prova receptet, det vore trevligt med något annat än de vanliga julkakorna ;D. Jag får prova och se hur det går om jag lägger till något extra, som apelsinskal.
Hallå?
Vi uppskattar att med en kakform i vanlig storlek kommer detta recept att göra cirka 20-30 kakor 🙂 Låt oss veta om du slutar baka och om det här är rätt!