Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt flingor med kanel

Glutenfria kanelmördegskakor

Glutenfria kanelmördegskakor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

10

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Vispa margarin och socker fluffigt.
  • Tillsätt ägget och vispa tills det är skummigt.
  • Blanda baksoda, psyllium, kanel och tillsätt till blandningen.
  • Ställ in degen i kylskåpet för att stelna.
  • Kavla ut degen till en skiva på en väl mjölad yta och använd en kakform för att göra kakor.
  • Blanda ägget lätt i en kopp och gör en "fläck" i mitten av kexet med en bunvisp.
  • Strö sedan kanel-sockerblandningen över ägget.
  • Grädda kakorna i 180-200 grader i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin ljusbrun färg.

2 Kommentarer

  1. Hej, jag undrar hur många "vanliga" bagare som förväntas komma ut av det, du vet lite i förväg. Jag ska prova receptet, det vore trevligt med något annat än de vanliga julkakorna ;D. Jag får prova och se hur det går om jag lägger till något extra, som apelsinskal.

    1. Hallå?

      Vi uppskattar att med en kakform i vanlig storlek kommer detta recept att göra cirka 20-30 kakor 🙂 Låt oss veta om du slutar baka och om det här är rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.