Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria delikatesser

Glutenfria delikatesser

Glutenfria delikatesser

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Enkla och goda pannkakor gjorda på Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda ingredienserna och låt degen svälla en stund.
  • Stek på en het stekpanna. Använd tillräckligt med fett.
  • Söta pannkakor är utsökta med osötade bär och även kalla.


  • Om du äter den med sylt kan du minska mängden socker. © Eila Alho

Tips

  • Eftersom glutenfritt mjöl sjunker till botten med enbart vatten/mjölk kan man få en smidig salladsdeg genom att ersätta en del av vätskan med yoghurt/kvarg, t.ex. i följande förhållande:

    3 dl vatten/mjölk
    2 dl smaksatt yoghurt eller mjölkkvarg

    kvarg binder mjölet och förhindrar att salladsdegen separerar. I det här fallet kan du tillsätta lite socker för att balansera surheten i yoghurten/kvargen och du kan justera tjockleken genom att tillsätta vätska om det behövs. Även om smeten verkar tjock, sprider den sig bra i pannan och smeten separerar inte medan de tidigare flätorna tillagas i pannan. 🙂 - Halla Onerva

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.