Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria delikatesser
Glutenfria delikatesser
Publicerad på
Glutenfria delikatesser
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Enkla och goda pannkakor gjorda på Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix.
Ingredienser
5 dl vatten
3 ägg
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,75 tsk salt
0,5 dl socker
1 tsk kardemumma
matolja eller mjölkfritt margarin för stekning
Beredning
- Blanda ingredienserna och låt degen svälla en stund.
- Stek på en het stekpanna. Använd tillräckligt med fett.
- Söta pannkakor är utsökta med osötade bär och även kalla.
Om du äter den med sylt kan du minska mängden socker. © Eila Alho
Tips
- Eftersom glutenfritt mjöl sjunker till botten med enbart vatten/mjölk kan man få en smidig salladsdeg genom att ersätta en del av vätskan med yoghurt/kvarg, t.ex. i följande förhållande:
3 dl vatten/mjölk
2 dl smaksatt yoghurt eller mjölkkvarg
kvarg binder mjölet och förhindrar att salladsdegen separerar. I det här fallet kan du tillsätta lite socker för att balansera surheten i yoghurten/kvargen och du kan justera tjockleken genom att tillsätta vätska om det behövs. Även om smeten verkar tjock, sprider den sig bra i pannan och smeten separerar inte medan de tidigare flätorna tillagas i pannan. 🙂 - Halla Onerva
Hur många av dessa kommer det att finnas?
Hallå?
Detta recept ger ca 5-6 stora fritters 🙂 🙂.