Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bröd med bönor och bönor
Glutenfria pepparkakor med mjölblandning av bondbönor
Publicerad på
Glutenfria pepparkakor med mjölblandning av bondbönor
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
10
minuterGlutenfria bondbönepepparkakor kommer att överraska dig med sin utsökta smak. Prova och älska dem också!
Ingredienser
110 g rumstempererat smör eller margarin
1 dl florsocker
1 äggvita
2 tsk citronskalspulver (eller 1 rivet citronskal)
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
- För dekoration
100 g choklad
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader. Vispa smöret och florsockret fluffigt.
- Tillsätt äggvitorna och rör försiktigt ner dem i skummet.
- Blanda citronskal och vaniljsocker med mjölet och tillsätt det och vattnet till degen. Blanda tills degen är smidig.
- Mala bakplåtspappret och strö mjölet över degen. Kavla ut den tunt och använd en utstickare för att göra kex i önskad form.
- Lyft försiktigt upp kakorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen (180 grader) i ca 10 minuter.
- Medan kexen svalnar, smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad i en spritspåse.
- Gör ett litet hål i hörnet och häll chokladen över kexen. Låt stelna.
- Glutenfria bondbönspepparkakor kommer att försvinna inom kort!
Jamiela Ruotsalainen | WillaSarkko