Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfri Dallaspullat
Glutenfri Dallaspullats
Publicerad på
Glutenfri Dallaspullats
Recept av Kirsi-Maria Kallunki
Doser
16
Kopior frånDallrabullar är ett läckert sätt att använda bulldegen till ostfyllda spiraler som gräddas i muffins- eller kakformar - du kan också lägga bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ingredienser
- För rotpreparering
2,5 dl havremjölk (37 grader)
25 g jäst
1 tsk honung
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Lägg till i degen
0,5 dl sojayoghurt
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
1 dl Honung
75 g mjukt smör
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- För fyllning
125 g mjölkkvarg / sojayoghurt / Fazer Äkta Havreyoghurt Greek Style
125 g mjukt smör
1,5 dl socker (eller 130 g honung)
0,5 dl vaniljkrämspulver
0,5 - 1 tsk vaniljsocker
Beredning
- Blanda ingredienserna till roten i en skål. Låt roten jäsa tills den börjar bilda tydliga bubblor.
- Blanda de övriga ingredienserna i degen med rotblandningen. Låt degen vila medan du förbereder fyllningen. Tillsätt gradvis mjöl efter behov.
- Vispa försiktigt ihop ingredienserna till fyllningen.
- Rulla bulldegen till en rektangulär skiva som är mindre än 1 cm tjock med hjälp av mjöl.
- Fördela fyllningen över degen och rulla ihop den. Skär rullarna i två fingrar breda bitar och lägg bitarna antingen i en muffinsform eller direkt på ett bakplåtspapper.
- Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
- Grädda bullarna i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Tips
- När du bakar med honung kan du behöva öka mängden mjöl mer än mängden i receptet.