Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria bananmuffins
Glutenfria bananmuffins
Publicerad på
Glutenfria bananmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterLäckra glutenfria bananmuffins är verkligen enkla att göra. Prova och bli förtjust i dem också du!
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 bananer (ca 400 g)
2 dl Glutenfri mjölblandning av bondbönor från Virtasalmen Viljatuote
1 dl mandelkross
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk vanillinsocker
En nypa salt
0,5 dl mjölk
- För dekoration
Florsocker
Beredning
- Vispa det rumstempererade smöret och sockret tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vispa väl.
- Mosa bananerna med en gaffel. Blanda samman de torra ingredienserna. Lägg till dem i degen omväxlande med bananblandningen och mjölken. Rör om bara så mycket att degen blir slät.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
- Dekorera de avsvalnade glutenfria bananmuffinsen med florsocker.
var ganska bra