Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med mörkt mjöl

Glutenfritt bröd med mörkt mjöl

Glutenfritt bröd med mörkt mjöl

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.5 från 2 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Glutenfri smördeg på mörkt mjöl är lätt att göra och ännu godare att äta. Prova och älska det också!

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i varmt vatten.
  • Blanda i olja, salt och sirap och tillsätt mjölet gradvis (håll koll på degens konsistens så att du inte får för mycket mjöl).
  • Knåda ordentligt med maskin eller för hand.
  • Häll degen i formen och låt jäsa i 45 minuter.
  • Baka i 220 grader i 45 minuter.
  • Glutenfri smördeg med mörkt mjöl smakar bäst när den är lätt kyld, men du kan också frysa den om du föredrar det.

4 Kommentarer

  1. Hallå där. Detta mörka pitabröd saknar mängden olja - det är bara 1/2 - men du behöver en halv matsked 🙂

    Tack för ditt fantastiska mjöl - det är en glädje att baka med !!!

  2. Jag gick för att göra en surdeg från mörk mjölblandning med hjälp av bovetebrödsreceptet.det absorberade alla vätskor.jag undrar vad jag kunde göra för att göra det till något förnuftigt.kan det lämnas i surdegen på en varm plats som i bovetebrödsreceptet,eller ska jag lägga den i kylen för att vänta på morgonen.jag lägger 9dl vatten och 7 DI mjöl 25g jäst och en degrot.

    1. Hej Gretel,

      Vilket bovetebrödsrecept menar du? 🙂 Om det inte är ett recept som skapats för vårt mjöl, bör du använda mindre mjöl. Våra glutenfria mjölblandningar har en annan storlek än vetemjöl och andra märken av glutenfria mjölblandningar. Om problemet med ditt recept är torrt bröd bör du tillsätta några matskedar mindre mjöl och låta degen svälla en stund innan du tillsätter resten av mjölet.

  3. Riktigt enkelt att göra och sirapen ger en fin smak. Det här blev genast ett standardrecept. Jag dubblar degen och skivar den färdig för att frysa in. Jag försökte också piffa till det genom att tillsätta lite mer sirap och lite kanel och russin - jättegott rostat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.