Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Vuokaleipä Tummasta jauhoseoksesta
Gluteeniton Vuokaleipä Tummasta jauhoseoksesta
Resepti julkaistu
Gluteeniton Vuokaleipä Tummasta jauhoseoksesta
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton vuokaleipä tummasta jauhoseoksesta on helppo tehdä ja sitäkin herkullisempi syödä. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 öljyä
2 rkl siirappia
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Valmistus
- Liuota hiiva lämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon öljy, suola, (siirappi) ja vähitellen jauhot (seuraile taikinan koostumusta ettei mene liikaa jauhoja).
- Vaivaa kunnolla koneella tai käsin.
- Kaada taikina paistovuokaan ja kohota 45 min.
- Paista 220 – asteessa 45 minuuttia.
- Gluteeniton vuokaleipä tummasta jauhoseoksesta maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä, mutta voit halutessasi myös pakastaa sen.
Hei. Tästä tummasta vuokaleivästä puuttuu öljyn määrä – on vain 1/2 —–tarkoittanette kuitenkin puoli desiä 🙂
Kiitos mahtavista jauhoistanne – näillä on ilo leipoa!!!
Menin tekemään tummastajauhoseoksesta hapanjuuritaikinan tattarileivän ohjeella.Imas kaikki nesteet.Mitähän voisin tehdä, jotta siitä syntyisi jotain järkevää.Voiko sen antaa olla happa nemassa lämpimässä samoin kun Tattarileipä ohjeessa,vai pitäisikö laittaa esim jääkaappiin oottaa aamua.9dl oon laittanut vettä ja 7 DI on jauhoja 25g hiivaa ja taikinajuuri.
Hei Kerttu,
Mitä tattarileipä ohjetta tarkoitat? 🙂 Jos kyseessä ei ole meidän jauhoille luotu resepti, jauhoja kannattaa käyttää vähemmän. Meidän gluteenittomat jauhoseokset suurustuvat eri tavalla kuin vehnäjauhot ja muiden brändien gluteenittomat jauhoseokset. Jos ongelma reseptin kanssa on leivän kuivuus, kannattaa jauhoja lisätä muutama desi vähemmän ja antaa taikinan turvota hetki ennen loppujauhojen lisäämistä.
Tosi helppo tehdä ja siirappi tuo kivaa maku. Tästä tuli heti vakioresepti. Teen taikinan tuplana ja viipaloin valmiiksi pakkaseen. Kokeilin myös tuunata lisäämällä hieman enemmän siirappia ja lisäksi kanelia ja rusinoita – herkkua paahdettuna!