Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri examenstårta på 30 minuter
Glutenfri examenskaka på 30 minuter
Publicerad på
Glutenfri examenskaka på 30 minuter
Recept av Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
Doser
4
stEnkelt, snabbt och en bra kaka för att komma i feststämning för dagen. Det är värt ett försök om du har ont om tid men ändå vill ha något gott till gästerna - eller bara till din egen fest.
Ingredienser
100 g rå choklad
100 g margarin
1 dl socker
nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1 dl Viljatuote Glutenfri Durramjölmix
2 st ägg
- Fyllning och dekoration
kaffe eller mjölk för att fukta kakan
2 dl vispad grädde
0,5 dl socker
1 tsk rått kakaopulver
1 st banan
10 st färska jordgubbar
Beredning
- Hacka den råa chokladen och margarinet i en skål. Smält i mikrovågsugnen i ca 30 sekunder åt gången under omrörning tills det blir jämnt.
- Tillsätt socker, salt, matsoda och sorghum-mjölblandningen. Rör om.
- Tillsätt slutligen äggen, ett i taget, och blanda snabbt till en slät deg.
- Häll degen i en liten brödform (eller liknande liten kakform). Grädda i 200°C i ca 8-10 minuter.
- Låt svalna helt innan fyllning. Skär den kylda tårtbotten mitt itu.
- Fyll och dekorera
- Fukta tårtbottnarna med kaffe eller mjölk. Vispa grädden, tillsätt socker och kakaopulver. Skiva bananen.
- Bred hälften av den vispade grädden på bottnen och lägg på bananskivorna. Lyft upp den andra bottnen, bred på resten av vispgrädden och garnera med jordgubbar.