Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri examenstårta på 30 minuter

Glutenfri examenskaka på 30 minuter

Glutenfri examenskaka på 30 minuter

Recept av Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
0.0 från 0 röster
Doser

4

st

Enkelt, snabbt och en bra kaka för att komma i feststämning för dagen. Det är värt ett försök om du har ont om tid men ändå vill ha något gott till gästerna - eller bara till din egen fest.

Ingredienser

  • 100 g rå choklad

  • 100 g margarin

  • 1 dl socker

  • nypa salt

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 1 dl Viljatuote Glutenfri Durramjölmix

  • 2 st ägg

  • Fyllning och dekoration
  • kaffe eller mjölk för att fukta kakan

  • 2 dl vispad grädde

  • 0,5 dl socker

  • 1 tsk rått kakaopulver

  • 1 st banan

  • 10 st färska jordgubbar

Beredning

  • Hacka den råa chokladen och margarinet i en skål. Smält i mikrovågsugnen i ca 30 sekunder åt gången under omrörning tills det blir jämnt.
  • Tillsätt socker, salt, matsoda och sorghum-mjölblandningen. Rör om.
  • Tillsätt slutligen äggen, ett i taget, och blanda snabbt till en slät deg.
  • Häll degen i en liten brödform (eller liknande liten kakform). Grädda i 200°C i ca 8-10 minuter.
  • Låt svalna helt innan fyllning. Skär den kylda tårtbotten mitt itu.
  • Fyll och dekorera
  • Fukta tårtbottnarna med kaffe eller mjölk. Vispa grädden, tillsätt socker och kakaopulver. Skiva bananen. 
  • Bred hälften av den vispade grädden på bottnen och lägg på bananskivorna. Lyft upp den andra bottnen, bred på resten av vispgrädden och garnera med jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.