Första sidan » Glutenfria recept » Söta bakverk » Glutenfria och veganska muffins

Glutenfria och veganska muffins

Glutenfria och veganska muffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Muffins

10-12

muffins

Med denna grundläggande muffinssmet kan du göra både bärhallonmuffins och underbara praliner
choklad muffins! Testa även blåbär, vit choklad, nötter eller annat gott
i muffins.

Ingredienser

  • 3,5 dl glutenfri havredryck (drycker avsedda för kaffe fungerar bäst)

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 4 dl Virtasalmis spannmålsmjölmix

  • 1 dl Virtasalmens spannmålsprodukter ångad liten havreflingor

  • 2 dl socker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 1,5 dl rapsolja

  • 150 g Bär som hallon till bärmuffins

  • 150 g för chokladmuffins ca. 150 g choklad, hackad i små bitar

Beredning

  • Glasyr:
  • Du kan frosta muffinsen med en vispad glutenfri visp eller vegansk grädde, som innehåller 200 g mjölkfritt färskostliknande pålägg, 100 g veganskt "smör", 2-3 dl strösocker.
  • Ingredienserna till frostingen vispas fluffigt och den ska få stelna i kylen så att den går att extrudera.
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda Havredryck och äppelcidervinäger i en skål. Låt vätskan brygga i några minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en annan skål: mjölblandning, havreflingor , sockerarter, bakpulver och salt.
  • Tillsätt rapsolja i havredrycksblandningen och häll vätskorna i de torra ingredienserna.
  • Blanda degen tills den är slät.
  • Rör ner bären eller chokladbitarna. Du kan också göra hälften bärmuffins och hälften chocolate chip muffins.
  • Häll upp muffinssmeten i stora pappersformar (amerikansk muffinsform), nästan full.
  • Muffins bakas bäst i plåtmuffinsform. Denna deg gör ca. 10-12 muffins.
  • Grädda chokladmuffins i ca. 15-18 minuter beroende på ugn och något längre för bärmuffins, ca. 20 minuter.
  • Låt muffinsen svalna i pannan och frosta dem som du vill eller njut av dem som de är!

2 Kommentarer

  1. När du inte kan använda den havre , så ska vi kompensera havreflingor med samma mängd mjöl? Eller vad som skulle vara det bästa substitutet havreflingor ?

    1. Hej Susanna,
      havreflingor kan ersättas med mjöl, durramjölblandning, även andra mjölblandningar, rismjöl, bovetemjöl m.m. Jag skulle lägga mindre mjöl än havreflingor . Tillsätt mjöl i degen lite i taget för att få rätt konsistens. Psyllium i mjölblandningar sväller ganska snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.