Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Muffinia

10-12

muffinia

Tällä perusmuffinssitaikinalla onnistuu niin marjaisat vadelmamuffinssit kuin ihanan suklaiset
suklaahippumuffinssit! Testaa myös mustikoita, valkosuklaata, pähkinöitä tai mitä vain herkkuja
muffinssinseihin.

Ainekset

  • 3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa (parhaiten toimii kahviin tarkoitetut juomat)

  • 1 rkl omenasiiderietikkaa

  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta

  • 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen höyrytettyjä pieniä kaurahiutaleita

  • 2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 1,5 dl rypsiöljyä

  • 150 g Marjamuffinsseihin marjoja kuten vadelmia

  • 150 g Suklaahippumuffinsseihin n. 150 g suklaata pilkottuna pieneksi

Valmistus

  • Kuorrute:
  • Muffinssit voi kuorruttaa vaahdotetulla gluteenittomalla vispillä tai vegaanisella kreemillä, johon tulee 200 g maidotonta tuorejuuston kaltaista levitettä, 100 g vegaanista “voita”, 2-3 dl tomusokeria.
  • Kuorrutteen ainekset vatkataan kuohkeaksi ja sen kannattaa antaa jähmettyä jäkaapissa, jotta sitä voi pursottaa.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa yhteen kaurajuoma ja omensiiderietikka. Anna nesteen tekeytyä muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset: jauhoseos, kaurahiutaleet, sokerit, leivinjauhe ja suola.
  • Lisää kaurajuomaseoksen joukkoon rypsiöljy ja kaada nesteet kuivien ainesten joukkoon.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kääntele joukkoon marjat tai suklaahiput. Voit myös tehdä puolet marjamuffinsseja ja puolet suklaahippumuffinsseja.
  • Lusikoi muffinssitaikina suuriin paperisiin vuokiin (Amerikan muffinssivuoka), lähes täyteen.
  • Muffinssit paistuvat parhaiten peltisessä muffinssivuoassa. Tästä taikinasta tulee n. 10-12 muffinssia.
  • Paista suklaahippumuffinsseja n. 15-18 minuuttia uunista riippuen ja marjamuffinsseja hieman pidempään, n. 20 minuuttia.
  • Anna muffinssien jäähtyä vuoassa ja kuorruta ne haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.