Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit
Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset muffinssit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Muffinia
10-12
muffiniaTällä perusmuffinssitaikinalla onnistuu niin marjaisat vadelmamuffinssit kuin ihanan suklaiset
suklaahippumuffinssit! Testaa myös mustikoita, valkosuklaata, pähkinöitä tai mitä vain herkkuja
muffinssinseihin.
Ainekset
3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa (parhaiten toimii kahviin tarkoitetut juomat)
1 rkl omenasiiderietikkaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen höyrytettyjä pieniä kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
150 g Marjamuffinsseihin marjoja kuten vadelmia
150 g Suklaahippumuffinsseihin n. 150 g suklaata pilkottuna pieneksi
Valmistus
- Kuorrute:
- Muffinssit voi kuorruttaa vaahdotetulla gluteenittomalla vispillä tai vegaanisella kreemillä, johon tulee 200 g maidotonta tuorejuuston kaltaista levitettä, 100 g vegaanista “voita”, 2-3 dl tomusokeria.
- Kuorrutteen ainekset vatkataan kuohkeaksi ja sen kannattaa antaa jähmettyä jäkaapissa, jotta sitä voi pursottaa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kulhossa yhteen kaurajuoma ja omensiiderietikka. Anna nesteen tekeytyä muutaman minuutin ajan.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset: jauhoseos, kaurahiutaleet, sokerit, leivinjauhe ja suola.
- Lisää kaurajuomaseoksen joukkoon rypsiöljy ja kaada nesteet kuivien ainesten joukkoon.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon marjat tai suklaahiput. Voit myös tehdä puolet marjamuffinsseja ja puolet suklaahippumuffinsseja.
- Lusikoi muffinssitaikina suuriin paperisiin vuokiin (Amerikan muffinssivuoka), lähes täyteen.
- Muffinssit paistuvat parhaiten peltisessä muffinssivuoassa. Tästä taikinasta tulee n. 10-12 muffinssia.
- Paista suklaahippumuffinsseja n. 15-18 minuuttia uunista riippuen ja marjamuffinsseja hieman pidempään, n. 20 minuuttia.
- Anna muffinssien jäähtyä vuoassa ja kuorruta ne haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan!