Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri cheesecake med vit choklad och hallon

Glutenfri cheesecake med vit choklad och hallon

Glutenfri cheesecake med vit choklad och hallon

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

bitar
Tillagningstid

20

minuter

En utsökt glutenfri cheesecake med vit choklad och kvarg för både vardag och fest. Istället för kaksmulor är basen på den här cheesecaken gjord av mjöl! Glutenfri Bovetekross Vår mörka glutenfria mjölmix ger ett kexliknande knäck till botten.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa äggets konsistens och tillsätt socker och margarin i skålen. Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och tillsätt till sist bovetemjölet. Klä en lös bakform (24 cm) med bakplåtspapper. Om du använder en mindre form, använd bara en del av degen, du behöver inte justera mängden fyllning. Tryck ut degen i botten av formen. Om du vill ha en tunn cheesecakebotten, använd inte hela degen. Baka botten i 180°C i ca 20 minuter. Ta ut den för att svalna. Börja inte göra fyllningen förrän botten och formen har svalnat! Förbered hallonsåsen under tiden.
  • Blanda hallon, socker och vatten i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning och låt bubbla i ca 5 minuter. När vätskan har runnit av, skrapa ner en tjockare hallonblandning från botten av sikten i vätskan. Skrapa ur blandningen som innehåller kärnorna ur silen och pressa igen. Skrapa återigen ner hallonpurén från botten av silen i vätskan. Upprepa tills det finns en ganska tät massa frön kvar i silen. Blanda samman vätskan och purén och ställ in i kylen för att svalna.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att blötläggas. Vispa vispgrädden. Smält chokladen i 30 sekunder i mikrovågsugnen under omrörning. När chokladen är nästan smält och förmodligen varm, låt den smälta färdigt på bordet. På så sätt kan du inte råka bränna chokladen på botten. Blanda ihop färskost, vit choklad och vaniljsocker till en slät massa. Tillsätt den vispade grädden och blanda tills den är jämn. msk Värm upp ca 1 dl vatten i en liten kastrull. Krama ur överflödigt vatten från gelatinbladen och rör ner i det kokande vattnet. Häll blandningen i en tunn stråle i fyllningen under ständig omrörning med en visp.
  • Häll fyllningen över den kylda bottnen. Använd en tesked och droppa hallonsås-prickar i en cirkel ovanpå fyllningen, börja vid kanten. Dra en tandpetare genom prickarna i ett drag. Gå vidare till nästa cirkel. Ställ in cheesecaken i kylen för att kyla i minst 1-2 timmar eller över natten.
  • Servera den glutenfria halloncheesecaken med vit choklad med hallonsås som blivit över och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.