Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri färsk pasta
Glutenfri färsk pasta
Publicerad på
Glutenfri färsk pasta
Recept av Helena Kemppainen och Fiialiisa Kemppainen
Doser
2
stFörberedelser
15
minuterMatlagning
3
minuterGlutenfri färsk pasta och en läcker tomatsås är den perfekta kombinationen! Färsk pasta är oftast mjukare och godare än torkad pasta och går snabbt att koka. Allt du behöver är en mjölmix, ägg och en kavel.
Ingredienser
2 dl Virtasalmi Grain Product Pizza & Streetfood Mix mjölblandning
2 st kycklingägg
Beredning
- Mät upp mjölblandningen i bakskålen.
- Gör ett hål i mitten.
- Lägg äggen i hålrummet.
- Knåda till en slät pasta.
- Forma degen till en tjock skiva och lägg den i plastfolie i rumstemperatur i ca 10 minuter.
- Mjöla bordet med fint rismjöl och kavla ut degen till en riktigt tunn skiva - eller använd en pastamaskin.
- Skär pastaremsorna till den storlek du vill ha.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten i ca 2-3 minuter.
- Lyft upp pastan från kastrullen direkt på en tallrik. Du behöver inte skölja.
- Njut varmt.
Tips
- Tillaga en god tomatsås att servera till pasta enligt lasagnereceptet.