Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri färsk pasta

Glutenfri färsk pasta

Glutenfri färsk pasta

Recept av Helena Kemppainen och Fiialiisa Kemppainen
0.0 från 0 röster
Doser

2

st
Förberedelser

15

minuter
Matlagning

3

minuter

Glutenfri färsk pasta och en läcker tomatsås är den perfekta kombinationen! Färsk pasta är oftast mjukare och godare än torkad pasta och går snabbt att koka. Allt du behöver är en mjölmix, ägg och en kavel.

Beredning

  • Mät upp mjölblandningen i bakskålen.
  • Gör ett hål i mitten.
  • Lägg äggen i hålrummet.
  • Knåda till en slät pasta.
  • Forma degen till en tjock skiva och lägg den i plastfolie i rumstemperatur i ca 10 minuter.
  • Mjöla bordet med fint rismjöl och kavla ut degen till en riktigt tunn skiva - eller använd en pastamaskin.
  • Skär pastaremsorna till den storlek du vill ha.
  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten i ca 2-3 minuter.
  • Lyft upp pastan från kastrullen direkt på en tallrik. Du behöver inte skölja.
  • Njut varmt.

Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.